Utbud & Schema

UPPSALA YOGASKOLA

 ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981

Välkommen att yoga med oss!
Med reservation för ev ändringar. Om någon klass skulle bli inställd meddelas du och bokningssystemt uppdateras.
KURS/KLASSBESKRIVNINGAR

Yoga Under Himlens Rymd

Yoga under himlens rymd! Under en timme får du röra kroppen till yogans härliga rörelser, öppna upp och sträcka ut och släppa på spänningar och känslor som satt sig i kroppen.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga, du leds genom de övningar vi gör. Klassen avslutas med en midfullness-meditaiton i naturen.


Ta gärna med

 • en yogamatta eller liggunderlag,
 • kläder efter väder.
 • Det kan vara bra att ha en filt eller jacka eller varmare tröja att sätta på under meditationen.

Vi sprider ut oss över grönområdet i friska luften. Om du vill ta med dig barn är de också välkomna att vara med eller leka i lekplatsen bredvid. Om barnen vill vara med och yoga betalar de halva priset. Vi kommer att hålla yoga här två gånger i veckan.


Om du känner minsta förkylningssymptom ber vi dig visa omsorg om de andra deltagarna och hoppa över en gång. Du kan delta en gång eller flera gånger.Var?

Plats 1: onsdagar 17.00-18.15 samt söndagar 10.00-11.15

Yoga Under Himlens Rymd (Herrhagen): Välkommen hem till grönområdet vid kolonilotterna hemma hos Susanna. Naturstensparken/Krokodilparken, vid kolonilotterna, Rubinvägen 21, 752 68 Uppsala

Det finns  Du kan ta dig hit med buss 5, kliv av vid Uppsala Stenhagens Centrum och gå sista biten. Eller cykla 20 minuter från stan. Det finns en jättefin lekplats bredvid om du vill ha med barn. Barn är självklart också välkomna att vara med att yoga (50% av priset upp till 13 år).Plats 2: torsdagar 17.00-18.15 samt lördagar 11.00-12.15

Yoga Under Himlens rymd vid grönområdet vid Eddaspången, Odengatan 1. Du har utsikt över Fyrisån och bara en kort promenad från yogaskolan. Vid regn kan klassen komma att flyttas in till yogaskolan, om du anmäler dig via bokningssidan får du meddelande om vi flyttar in.Boka:


Yoga & Vegolunch

Under sommaren kommer vi att ge dig möjlighet att köpa en kombo-biljett med Yoga under Himlens rymd och smakrik vegolunch på Los Vegos.


Hur?  Yoga & Lunch-biljett köps på plats innan yogaklassen vid Eddaspången på lördagar.


Biljetten kostar 195 kr för yoga & lunch (ord.pris 249 kr). Du får en biljett vid yogan som gäller som betalning för en lunch på Los Vegos direkt efter klassen. Perfekt att ta med till picknick vid ån eller för en skön stund på Los Vegos uteservering bara en kort promenad från yogan.


Boka gärna via bokningssystemet och ange i meddelande om du vill ha vegolunch.

ps Vid regn kan klassen komma att flyttas in, så boka gärna din plats via länken nedan så får du meddelande i god tid innan klassen. Om du betalar yogan med ditt klippkort kan du köpa till lunchen till ett förmånligt pris (95kr).

Yoga Grundkurs Dag


Var?

Delta på plats eller hemifrån via Zoom

Det finns plats för dig att stiga på kursen!


Vi tror att en yogakurs kan vara en stund i veckan där du kan lämna allt annat och landa på mattan. Känna fötterna mot underlaget.

 • Röra på kroppen och hitta lugn, höra vad du själv tänker.
 • Bli lite smidigare och orka mer.
 • Andas helt och fullt och låta vardagssnurret tona bort.
 • Kanske sova bättre?
 • Slappna av så att du är helt och hållet dig själv och kan se vad som är viktigt för dig i livet.
 • Bara få vara, för att sen kunna ta dig an dina uppgifter med lugn och fokus.


Vi tror att yoga kan ge allt det (och ännu mer).


Så därför bjuder vi in dig till Yoga Grundkurs Dag 6 ggr start fredag 24 april kl 13.00-14.45!


Kursen lär ut grunderna i yoga och meditation, enligt satyanandatraditionen som har en rik dokumentering och systematisering av yoga att hämta ur. Vi ger bakgrund till vad yoga är, dess syfte och börjar utforskandet av dess rikedom.


Kursen innehåller våra fyra grundstenar;

 • Fysiska övningar: Ger bakgrund om vad som händer i kroppen vid olika positioner och hur du synkroniserar andning och rörelse. Under kursen fokuserar vi på mindfulness (medveten närvaro) och känner in varje rörelse. Stärkande och förberedande övningar fram till och med solhälsningen. Det finns alltid alternativ till om du har begränsad rörelse i någon del av kroppen.
 • Andningsövningar: fokus på den naturliga andningen och fullständiga andetag.
 • Djupavslappning Yoga Nidra: lär dig avspänning muskulärt, emotionellt och mentalt.
 • Meditation: Grundläggande meditationsställningar och en förberedande grundläggande meditationsteknik.


Pris: 1095 kr för 6 ggr. 

Anmälan: info@uppsalayogaskola.se


Nivå: Nybörjare

Intensitet: Medel


När? fredag 9.30-11.30 med SusannaBoka:Yoga i Medveten Närvaro


Var?

Delta på plats eller hemifrån via Zoom


Den här kursen är fortsättning från grundkursen. Du får bygga på kunskaperna från grundkursen med yoga i medveten närvaro.


Kursen lär ut grunderna i yoga och meditation, enligt satyanandatraditionen som har en rik dokumentering och systematisering av yoga att hämta ur. Vi ger bakgrund till vad yoga är, dess syfte och börjar utforskandet av dess rikedom.


Kursen innehåller våra fyra grundstenar;

 • Fysiska övningar: Ger bakgrund om vad som händer i kroppen vid olika positioner och hur du synkroniserar andning och rörelse. Under kursen fokuserar vi på mindfulness (medveten närvaro) och känner in varje rörelse. Stärkande och förberedande övningar fram till och med solhälsningen. Det finns alltid alternativ till om du har begränsad rörelse i någon del av kroppen.
 • Andningsövningar: fokus på den naturliga andningen och fullständiga andetag.
 • Djupavslappning Yoga Nidra: lär dig avspänning muskulärt, emotionellt och mentalt.
 • Meditation: Grundläggande meditationsställningar och en förberedande grundläggande meditationsteknik.


Delta hel kurs 4 ggr (start 12 juni) eller om du yogat tidigare kan du komma enstaka klass!


Nivå: Fortsättning 1, gått en grundkurs eller motsvarande

Intensitet: Medel


När? fredag 16.15-17.30  med SusannaBoka:


Yoga Livsstyrka

Var? 

På plats på yogaskolan


I yoga livsstyrka bygger du styrka för hela kroppen för att orka mer i vardagen och få mer livsutrymme. Det är inte en klass där du nödvändigtvis blir svettig,övningarna utförs i lugn takt men är noggrant utvalda för att du ska kunna bygga in den vardagsstyrka du behöver för livet. (Du behöver bara kunna räkna till tio!). Du är hela tiden i kontakt med ditt andetag och rör dig i medveten närvaro.


Du får styrka för vardagen eller som en hjälp för att kunna ta dig an yogapositioner med lätthet och låta dem bli de stabila och bekväma positioner som de är tänkta att vara. Positioner där du fylls med energi.


Du stretchar också hela kroppen med yogans fantastiska stretchövningar. Det ökar smidigheten i leder och muskler och hjälper dig att gå med lätthet,  få bra hållning och hjälper dig att låta lungorna få plats för att andas helt och fullt. Vi avslutar med yoga nidra djupavslappning.


Nivå: Passar alla som vill bygga styrka över tid 

Intensitet: medel


När? månd 11.00”Tack vare den här träningen har jag blivit starkare och mer flexibel i höften som alltid krånglat. Känner att jag går lättare, orkar mer och kan lättare komma upp i axelstående ställningar. Det är lätt!”
- Erika, 63 årBoka:


Yoga & Meditation: Hjärtats Rymd

Hridayakash Dharana är en vedisk meditations teknik där vi går in i hjärtats rum och där ljus upplevs i hjärtat. Syftet med tekniken är att gå djupare in i sinnet för att komma i kontakt med de djupt liggande undermedvetna känslorna som vi inte är medvetna om dagligen men som påverkar våra medvetna känslor, tankar och beteende. Genom att släppa ut och bli medveten om dessa känslor kan vi frigöra oss från negativa känslor och tankemönster och istället uppleva de positiva, konstruktiva och glädjefyllda känsloyttringarna. I Hridayakash Dharana blir vi medvetna om intensiteten i känslorna, skapandet av känslor, känslornas färger, förändringen av en känsla och även dimensionen bortom känslorna. Den psykoterapeutiska aspekten av meditation har sina rötter i hridayakasha dharana.När? fem onsdagar kl 19.15-20.45 

3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni samt 1 juli.

Om du skulle missa någon gång kan du få del av inspelning av klassen.


Boka:Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala


info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved