Utbud & Schema

UPPSALA YOGASKOLA

 ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981

Välkommen att yoga med oss!


Det här året börjar sommarschemat 11 maj. Du har flera alternativ att få mer yoga och närvaro i vardagen; 


 • Yoga på plats på yogaskolan. Vi har 10 platser per klass.
 • Delta hemifrån via Zoom när klassen pågår. Du får möjlighet att ställa frågor och prata med yogaläraren. Vissa kurser går endast via Zoom
 • Yoga utomhus - vi flyttar ut yogaklasser med yoga och meditation under himlens rymd. Två gånger i veckan yogar vi bredvid Fyrisån vid Eddaspången, Odengatan 1 och två gånger i veckan kommer vi yoga vid Naturstensparken/Krokodilparken, Rubingatan 23 i Herrhagen/Västra Stenhagen.
 • Yoga via Facebook i maj -  under maj månad sänder vi 4 klasser per vecka via Facebook. Läs mer om det här (länka till Yoga Online).


Du hittar schemat för pågånde kurser direkt i bokningsysstemet. Schemat finns här nedanför och även en beskrivning av varje klass. Du kan anmäla dig till hel kurs, köpa klippkort eller enstaka klass. Alla köp sker via bokningssidan. Eftersom många jobbar hemifrån håller vi bara en lunchklass per vecka under den här tiden.


Om du inte yogat tidigare hos oss kan du börja med en prova-på-månad för 550 kr (både online och på plats). Du köper kortet direkt i bokningsysstemet /Shop.

Med reservation för ev ändringar. Om någon klass skulle bli inställd meddelas du och bokningssystemt uppdateras.
KURS/KLASSBESKRIVNINGAR

Yoga Grundkurs Dag


Var?

Delta på plats eller hemifrån via Zoom

Det finns plats för dig att stiga på kursen!


Vi tror att en yogakurs kan vara en stund i veckan där du kan lämna allt annat och landa på mattan. Känna fötterna mot underlaget.

 • Röra på kroppen och hitta lugn, höra vad du själv tänker.
 • Bli lite smidigare och orka mer.
 • Andas helt och fullt och låta vardagssnurret tona bort.
 • Kanske sova bättre?
 • Slappna av så att du är helt och hållet dig själv och kan se vad som är viktigt för dig i livet.
 • Bara få vara, för att sen kunna ta dig an dina uppgifter med lugn och fokus.


Vi tror att yoga kan ge allt det (och ännu mer).


Så därför bjuder vi in dig till Yoga Grundkurs Dag 6 ggr start fredag 24 april kl 13.00-14.45!


Kursen lär ut grunderna i yoga och meditation, enligt satyanandatraditionen som har en rik dokumentering och systematisering av yoga att hämta ur. Vi ger bakgrund till vad yoga är, dess syfte och börjar utforskandet av dess rikedom.


Kursen innehåller våra fyra grundstenar;

 • Fysiska övningar: Ger bakgrund om vad som händer i kroppen vid olika positioner och hur du synkroniserar andning och rörelse. Under kursen fokuserar vi på mindfulness (medveten närvaro) och känner in varje rörelse. Stärkande och förberedande övningar fram till och med solhälsningen. Det finns alltid alternativ till om du har begränsad rörelse i någon del av kroppen.
 • Andningsövningar: fokus på den naturliga andningen och fullständiga andetag.
 • Djupavslappning Yoga Nidra: lär dig avspänning muskulärt, emotionellt och mentalt.
 • Meditation: Grundläggande meditationsställningar och en förberedande grundläggande meditationsteknik.


Pris: 1095 kr för 6 ggr. 

Anmälan: info@uppsalayogaskola.se


Nivå: Nybörjare

Intensitet: Medel


När? fredag 9.30-11.30 med SusannaBoka:


Fördjupningskurs Yoga: Ajapa Japa med Chakramedvetande

Var? 

Du kan delta på plats eller hemifrån via Zoom.


Det här är en fördjupningskurs i yoga på nivå fortsättning 3. Kursen passar dig som
praktiserat yoga några år och vill fördjupa dina erfarenheter i yoga och meditaiton. Karmaroopas klasser är ofta fyllda av energi (prana). Du kommer att utvecklas mest om du också tränar teknikerna en stund varje dag hemma, eller så många gånger som det går under veckan. Den här kursen är tänkt att supplementera din hemmapraktik.


Kursen innehåller Satyananda yogans fyra grundstenar;


 • Fysiska kroppspositioner (asanas): medel-avancerade övningar. Det finns alltid alternativ om du har en begränsad rörlighet i någon del av kroppen.
 • Andningsövningar (pranayama): du bör ha grundläggande kunskaper om pranayama samt gärna praktisera hemma.
 • Yoga Nidra: lär dig avspänning muskulärt, emotionellt och mentalt samt ger chakramedvetande
 • Meditation: meditation med andning och mantra, vi kommer göra samtliga steg av Ajapa Japa.


Kursen ges som 7-veckors kurs. Denna kurs är bara öppen för drop-in om du tidigare gått för Karmaroopas måndagskurser.


Nivå: Fortsättning, tidigare vana av yoga behövs. Du bör inte ha rygg- och/eller
nackproblem eller dylikt, eller allvarligare mental eller emotionell obalans.
Intensitet: Medel.

När?
Måndagar 17:30 - 19:15 med Karmaroopa (Zeljko)

Boka:


Yoga Under Himlens Rymd

Yoga under himlens rymd! Under en timme får du röra kroppen till yogans härliga rörelser, öppna upp och sträcka ut och släppa på spänningar och känslor som satt sig i kroppen.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga, du leds genom de övningar vi gör. Klassen avslutas med en midfullness-meditaiton i naturen.


Ta gärna med

 • en yogamatta eller liggunderlag,
 • kläder efter väder.
 • Det kan vara bra att ha en filt eller jacka eller varmare tröja att sätta på under meditationen.

Vi sprider ut oss över grönområdet i friska luften. Om du vill ta med dig barn är de också välkomna att vara med eller leka i lekplatsen bredvid. Om barnen vill vara med och yoga betalar de halva priset. Vi kommer att hålla yoga här två gånger i veckan.


Om du känner minsta förkylningssymptom ber vi dig visa omsorg om de andra deltagarna och hoppa över en gång. Du kan delta en gång eller flera gånger.Var?

Plats 1: onsdagar 17.00-18.15 samt söndagar 11.00-12.15

Yoga Under Himlens Rymd (Herrhagen): Välkommen hem till grönområdet vid kolonilotterna hemma hos Susanna. Naturstensparken/Krokodilparken, vid kolonilotterna, Rubinvägen 21, 752 68 Uppsala

Det finns  Du kan ta dig hit med buss 5, kliv av vid Uppsala Stenhagens Centrum och gå sista biten. Eller cykla 20 minuter från stan. Det finns en jättefin lekplats bredvid om du vill ha med barn. Barn är självklart också välkomna att vara med att yoga (50% av priset upp till 13 år).Plats 2: torsdagar 17.00-18.15 samt lördagar 11.00-12.15

Yoga Under Himlens rymd vid grönområdet vid Eddaspången, Odengatan 1. Du har utsikt över Fyrisån och bara en kort promenad från yogaskolan. Vid regn kan klassen komma att flyttas in till yogaskolan, om du anmäler dig via bokningssidan får du meddelande om vi flyttar in.Boka:Yoga & Vegolunch

Under sommaren kommer vi att ge dig möjlighet att köpa en kombo-biljett med Yoga under Himlens rymd och smakrik vegolunch på Los Vegos.


Hur?  Yoga & Lunch-biljett köps på plats innan yogaklassen vid Eddaspången på lördagar.


Biljetten kostar 195 kr för yoga & lunch (ord.pris 249 kr). Du får en biljett vid yogan som gäller som betalning för en lunch på Los Vegos direkt efter klassen. Perfekt att ta med till picknick vid ån eller för en skön stund på Los Vegos uteservering bara en kort promenad från yogan.


Boka gärna via bokningssystemet och ange i meddelande om du vill ha vegolunch.

ps Vid regn kan klassen komma att flyttas in, så boka gärna din plats via länken nedan så får du meddelande i god tid innan klassen. Om du betalar yogan med ditt klippkort kan du köpa till lunchen till ett förmånligt pris (95kr).

Boka:


Online Meditationscirkel

Var? 

På plats och hemifrån via Zoom


Den här kursen ger extra fokus och utrymme för de grundläggande meditationstekniker som finns beskrivna inom Satyananda yoga. Idag förknippas yoga mest med den fysiska yogapraktiken där du genom fysiska kroppsställningar ökar rörlighet, styrka och flexibilitet och gör dig frisk och stresstålig. Fokus på den fysiska yogan är en modern anpassning av den klassiska indiska yogan som har mer fokus på meditation.


Kärnan i yoga är att balansera kropp, sinne och energi så att sinnets stillas. I en av de äldsta skrifterna av yoga Yoga Sutra defineras yogans mål som ”Chitta vritti nirodha”, stillande eller upphörande av sinnets rörlighet. Det är ett tillstånd där vi kan må bra och stå stabilt i oss själva även när känslostormar och mörka tankar kommer. Vi behöver kunskap om djupen inom oss själva och lära oss vår egen SWAN (Strenght, weakness, ambition, need, dvs styrka, svaghet, ambitioner och behov). Meditation är basen för att nå dit.


Inom Satyananda yoga går vi metodvis och systematiskt igenom grundläggande meditationstekniker som finns beskrivna i flera steg. Det ger en klar riktning om hur meditationen kan byggas upp och utvecklas över tid. Meditation är ett medvetandetillstånd som kan uppnås med hjälp av olika meditationstekniker. Dessa tekniker syftar till utvecklingen av en djupare insikt som leder till ett mer harmoniskt liv med större förmåga att klara de uppgifter som vardagslivet ställer oss inför. Ytterst syftar meditation till förening mellan det individuella medvetandet och ett större absolut medvetande.


Kursen innehåller alla satyananda yogans grundstenar;


 • Fysiska kroppspositioner (asanas): speciellt utvalda för att hjälpa oss att sitta bekvämt i någon meditationsställning.
 • Andningsövningar (pranayama): för att balansera och stilla sinnet och udvidga energin (prana)
 • Yoga Nidra djupavslappning: för att dra sinnena inåt och slappna av fysiskt, emotionellt och mentalt.
 • Meditation: En längre stund meditation för att varva enklare teori men desto mer praktik för meditation. Vi ägnar några veckor åt var och en av teknikerna ajapa japa (följer andningen), antar mouna (inre stillhet) och chiddakash dharana (sinnets rymd).


Rekommenderad

litteratur: finns på centret


Nivå: Nybörjare/F1, vi rekommenderar att du gått minst en grundkurs eller har
motsvarande kunskaper.
Intensitet: Lugn


När?

Söndagar 19:00-20.00 med AmritasagarBoka:


Morgonyoga

Var? 

Hemifrån via Zoom.


Vakna med yoga med Uppsala Yogaskola. Vi sänder live via Zoom så att du kan vara med hemifrån. Du får väcka kroppen med fysisk yoga och andningsövningar och avslutar med en kort meditation och morgonmantra (du får lära dig ett mantra med vibrationer för hälsa och helande). Få en fin början på dagen och inspiration till din morgonpraktik på torsdagmornar med oss.


När? 

torsd morgon kl 06.50-07.30. Logga gärna in fem minuter innan för att testa tekniken.


Med? 

Rullande schema Henrik/Savita/Amritasagar.


Nivå? 

Nyvaken :)


Boka:Yoga Livsstyrka

Var? 

På plats på yogaskolan


I yoga livsstyrka bygger du styrka för hela kroppen för att orka mer i vardagen och få mer livsutrymme. Det är inte en klass där du nödvändigtvis blir svettig,övningarna utförs i lugn takt men är noggrant utvalda för att du ska kunna bygga in den vardagsstyrka du behöver för livet. (Du behöver bara kunna räkna till tio!). Du är hela tiden i kontakt med ditt andetag och rör dig i medveten närvaro.


Du får styrka för vardagen eller som en hjälp för att kunna ta dig an yogapositioner med lätthet och låta dem bli de stabila och bekväma positioner som de är tänkta att vara. Positioner där du fylls med energi.


Du stretchar också hela kroppen med yogans fantastiska stretchövningar. Det ökar smidigheten i leder och muskler och hjälper dig att gå med lätthet,  få bra hållning och hjälper dig att låta lungorna få plats för att andas helt och fullt. Vi avslutar med yoga nidra djupavslappning.


Nivå: Passar alla som vill bygga styrka över tid 

Intensitet: medel


När? månd 11.00”Tack vare den här träningen har jag blivit starkare och mer flexibel i höften som alltid krånglat. Känner att jag går lättare, orkar mer och kan lättare komma upp i axelstående ställningar. Det är lätt!”
- Erika, 63 årBoka:


Yoga & Meditation: Hjärtats Rymd

Hridayakash Dharana är en vedisk meditations teknik där vi går in i hjärtats rum och där ljus upplevs i hjärtat. Syftet med tekniken är att gå djupare in i sinnet för att komma i kontakt med de djupt liggande undermedvetna känslorna som vi inte är medvetna om dagligen men som påverkar våra medvetna känslor, tankar och beteende. Genom att släppa ut och bli medveten om dessa känslor kan vi frigöra oss från negativa känslor och tankemönster och istället uppleva de positiva, konstruktiva och glädjefyllda känsloyttringarna. I Hridayakash Dharana blir vi medvetna om intensiteten i känslorna, skapandet av känslor, känslornas färger, förändringen av en känsla och även dimensionen bortom känslorna. Den psykoterapeutiska aspekten av meditation har sina rötter i hridayakasha dharana.När? fem onsdagar kl 19.15-20.45 

3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni samt 1 juli.

Om du skulle missa någon gång kan du få del av inspelning av klassen.


Boka:


Yoga Lugn & Gong

Susanna leder lugn hatha-yoga där du får röra hela kroppen till dina andetag och sen fortsätter Erika med djupavslappning med Gong.


Gongens vibrationer har förmågan att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet där du kan uppleva enhet med allt, som en guidad gruppmeditation. För balans, ökad energi och närvaro - mitt på dagen mitt i vardagen.När?  första tisdagen i månaden 11.30-12.30, 7 januari. 4 februari, 3 mars, 7 april, 5 maj, 2 juniBoka:Dansmeditation

Sha'im [sha-im] är ett blandord av engelskans Shine (skina som solen) och hebreiskans Chaim (liv, hälsa). Det är en dynamisk dansmedtiation för glädje, kondition och personlig utveckling, som utformats av Susanna.


Vi rör oss med intuitiva rörelser för full hälsa på alla plan, en livets dans där allt som varit, är och kommer får utrymme. Musiken väcker känslor, tankar, minnen och vi rör oss med allt som dyker upp, precis som kroppen själv vill. Du behöver inte kunna dansa, bara lyssna in hur kroppen vill röra sig just idag.


I Sha'im rör vi oss till musik från världens alla hörn, olika tidsepoker, känd och okänd
musik. Endel musik kommer du gilla, annan musik kommer du inte tycka om. Bara dansa med den känsla och rörelse som dyker upp. Mellan varje låt är det paus då vi stannar rörelsen och nollställer oss på tankar och känslor inför nästa låt. Och på det sättet varvar vi ned oss till total stillhet.


Vi avslutar med liggande meditation i tystnad, en låt med något tema och sen stretchar vi igenom kroppen. Ofta är vi helt svettiga på slutet. Svettiga, glada och alldeles rena inuti. För att hjälpa oss att vända blicken inåt blundar vi hela klassen. Ögonbindlar i siden finns att låna.


Kom och dansa eller rör dig, släpp taget om minnen och känslor som stängt in sig i
kroppen och öppna upp som en knopp som slår ut i blom.


(Vi har bytt namn på denna klass från (Osho) Fartfylld Dansmeditation till Sha'im intuitive movements, då det är ett eget koncept som Susanna byggt upp över de sensate åren. Om du gått tidigare kommer du känna igen dig i rytmerna!)


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?

vissa söndagar 11.00-12.30 

26 april

24 maj


söndag 12 april 11-12.15 Online
lördag 18 april 14.00-15.15 Online
söndag 26 april 11.00-12.15 Online
fred 1 maj 11.00-12.15 Online

Boka:


Frigörande Dans (7RörelseRytmerna)

Fria rörelser utan prestation med uppmärksamheten riktad till upplevelsen i kroppen. Meditation i rörelse som aktiverar livsenergin och hjälper dig uppleva det inre lugnet. Ett sätt att stärka din självkännedom. En metod för att sänka stressnivån. Motion för kropp och själ. Musik från olika kulturer. Dansinspiratören föreslår varierande rörelser under passets gång, men det är du som bestämmer vilka rörelser som känns rätt för din kropp just i stunden. Enligt frigörande dans med de 7 rytmerna. Du kan läsa mer här.


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?

Sönd 11-14 datum;
19 jan 11-14
16 feb 11-14
15 mars 11-14
19 april 11-14
17 maj 11-14
14 juni 11-14
Teman kommer inom kortBoka:


Klangresa/Gongbad

Klangresan är en guidad grupp-meditation. Mjuka, vackra klanger från tibetanska klangskålar tillsammans med en läst text leder deltagarna på en vandring genom ett inrelandskap.


Gongbad: gongarnas vibrationer sköljer över dig och ditt energisystem.


Gongen har en förmåga att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Den är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, och hjälper dig att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar och ger vitaliserande effekt. Läs mer på Erikas hemsida här


Nivå: Inga förkunskaper

Kostnad: Klangresa 200 kr/gång. Kontant på plats. Ingår ej med terminskort


När?

Klangresor: 9 feb, 5 april 14.30

Gongbad: 12 Jan, 8 mars, 10 maj 14.30Boka:Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala


info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved