Kalendarium

Satyananda yogacenter:

UPPSALA YOGASKOLA

ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981Se veckoschema här

Endast specialklasser och evenemang som inte händer varje vecka anges nedan.Februari


1
kl 11.00 - Kirtanskola (Atmanivedan/Atmasundari) Kursstart

kl 13.30 - Kirtan (Atmanivedan/Atmasundari/Kirtangänget)
kl 14.45 - Ungdomsyoga 10-15 år (Savita) Kursstart


4
kl 11.30 - Yoga Lugn & Gong (Susanna & Erika)


7

kl 18.30 - Workshop Kvinna 2020: Feminin och maskulin balans (Amanda)

 

8
kl 10.00 - Smak för Yin Yoga & lunch (Nina)
kl 12.30 - Tension Release Exercise (TRE) i grupp (Kajsa)


9

kl 14.30 - Klangresa (Erika)


10 – 17 feb

Ayurvediska Behandlingar med Inga

 

16
kl 11.00 - Workshop: Frigörande Dans (Mirna)


26
kl 17.00 - Gravidyoga Period 2 Kursstart


29
kl 09.00 - 10.30 - Prova på: Grundkurs yoga

kl 10.00 - 15.00 - Prova på: enskilda Reiki-behandlingar

kl 11.00 - Föreläsning: Leva Yoga (Gopala)
kl 13.30 - Familjeyoga (Savita/Theresa)Mars


1
kl 11.00 - Dansmeditation (Susanna)

kl 14.00 - Tension Release Exercise (TRE) i grupp (Kajsa)


3

kl 11.30 - Yoga Lugn & Gong (Susanna & Erika)

 

4

kl 19.00 - Mantra, Yantra & Havan (Swami Maitreyi) kursstart

 

5

kl 17.00 - Föreläsning: Yogans Historia (Swami Maitreyi)

 

6

kl 18.30 - Workshop Friglrande Dans: Förlåtelse (Amanda)

 

7

kl 11.00 - Kirtanskola (Atmanivedan)

kl 13.00 - Kirtan (Atmanivedan/Atmasundari/Kirtangänget)

 

8

kl 11.00 – 13.00 Workshop: Meditation och Enquiry Livslust (Lennart)

kl 14.30 - Gongbad (Erika)

 

11

kl 19.00 - Mantra, Yantra & Havan (Swami Maitreyi)

 

14
kl 10.00 -  Smak för Yin Yoga & lunch (Nina)
kl 12.30 -  Tension Release Exercise (TRE) i grupp (Kajsa)


15

kl 11.00 - Workshop: Frigörande Dans (Mirna)


16

kl 19.30 - Yin restorative (Kathleen) kursstart

 

18

kl 19.00 - Mantra, Yantra & Havan (Swami Maitreyi)

 

21

kl 10.00 - Workshop: Stresshantering/återhämtning ända från cellerna (Kathleen)

 

22

kl 11-13 Föreläsning och Soundhealing

(Ida, författare till Va sa du?)


28

kl 11.00 - Tension Release Exercise (TRE) i grupp (Kajsa)
kl 13.30 - Familjeyoga (Savita)


29

kl 11.00 -  Dansmeditation (Susanna)Lär dig Tension Release Excercise (TRE)  i grupp


Visste du att din kropp har en inbyggd förmåga att skaka av sig stress och spänningar? TRE är en revolutionerande teknik för att släppa fysiska och emotionella spänningar direkt genom kroppen. Genom en serie enkla fysiska övningar så kan du aktivera en naturlig väg för stress-release som redan finns inbyggd i ditt nervsystem. 


TRE står för Tension Release Exercise och aktiverar genom några korta övningar, en naturlig vibrationsmekanism som kroppen har. Vibrationerna hjälper musklerna slappna av och kan bearbeta stress och vissa fysiska besvär. TRE kan bl.a. förbättra din sömn, hjälpa dig få en mer grundad vardag och frigöra spänningar i musklerna. ⁣


Du kan få vara i metoden både som erfaren eller ny utövare.


Efter 3-4 ledda lektioner kan du göra TRE på egen hand, och det blir ett verktyg du kan använda för att själv hitta djupavspänning.⁣


TRE i grupp är för en liten grupp på 5 personer där du kan få individuell vägledning. Vägledningen kan därför anpassas till både nya och erfarna TRE-utövare.


Så kom med och lär dig använda det din kropp redan kan! Lär dig ett naturligt sätt att slappna av från djupet inom dig. Du behöver inga förkunskaper. ⁣


Mer information finns på kajsatuggey.com

Titta på en 8 min kortdokumentär om TRE här


𝐎𝐦 𝐊𝐚𝐣𝐬𝐚:⁣

Kajsa började med TRE 2013 och har sen dess utbildat sig till certifierad TRE provider. Under de senaste två åren har hon jobbat mycket med ungdomar och lärt dem denna teknik som dem kan ta med sig hela livet.⁣


Det Kajsa uppskattar mest om TRE är att det är en helt naturlig funktion som finns i kroppen som betyder att alla har tillgång till det, oavsett ålder, hur aktiv man är eller vart man är i livet. ⁣


Dessutom när man väl har lärt sig använda TRE så kan man göra det själv, vart man är och när man vill. Kajsa tycker om att lyssna till och jobba med kroppen för att få en djupare självförståelse, och älskar att vara ute i naturen. ⁣


När?


TRE i grupp nybörjare/fortsättning 1.5 h

Pris: 400kr:


Mars 1 - kl 14.00-15.30

Mars 14 - 12.30-14.00

Mars 28 - kl 11.00-12.30

Apr 18 - kl 11.00-12.30

9 Maj - 11:30-13:00

30 Maj - 11:30-13:00TRE i grupp fortsättning 1 h

Fortsättningspasset är för dig som har gjort TRE en eller fler gånger, och gärna minst en gång med Kajsa. Vi tar ett steg vidare med vår utveckling av TRE och pratar om vikten av självreglering både i TRE och livet, testar att 'leka' med TRE och prövar några nya sätt att göra TRE.

Pris: 200kr, 8 platser:


5 april 11-12

25 April - 11:30-12:30

16 Maj - 13:30-14:30 


Begränsat antal platser. Anmälan är bindande. Betalning direkt till Kajsa på plats eller via Actiway. Ingår ej i terminskort eller klippkort.Funkar inte datumen för dig eller vill du hellre boka en enskild lektion? Kontakta Kajsa direkt på trekajsa@gmail.com' En enskild lektion kostar 800 kr.Workshop: Stå i Din kraft


Amanda Aaro har skapat 3 fristående workshops. De är fristående med olika teman och du kan gå på en eller flera, gärna alla då de tillsammans ger en kraftfull helhet.

Att stå i din kraft handlar om att våga följa din intuition, ditt hjärtas röst, din magkänsla, din inre längtan, dina drömmar utan rädsla för vad någon annan ska tycka eller tänka. Det handlar om du ska kunna vara DU.


Vårens serie av workshops är skapad för att stärka dig så att du ska kunna vara DU fullt ut och skapa det du önskar i ditt liv. Vi kommer att göra mentala och fysiska övningar. Allt blir mer varaktigt då det förankras i kroppen med rörelse och frigörande dans. Du får släppa sådant som behöver släppas, balansera det som behöver balanseras och samla in all din energi och kraft. Detta är djupt transformerande och balanserande.
Workshop Frigörande Dans: Feminin och maskulin balans inom dig


Amanda Aaro har skapat 3 fristående workshops. De är fristående med olika teman och du kan gå på en eller flera, gärna alla då de tillsammans ger en kraftfull helhet.


Denna workshop har tema tema Feminin och maskulin balans inom dig.


I vårt samhälle premieras det maskulina på ett obalanserat sätt. Du ska prestera, klara av, fixa, visa tydliga synliga resultat, vara effektiv, kämpa, pusha på osv. Många kvinnor och även män mår dåligt av detta och blir utmattade. Då du tillåter dig att leva mer ur det feminina skapas balans. Saker får ta mer tid, prioriteringar förändras, du får finnas med dina behov och du får mer näring och ett mjukare flöde i ditt liv. Både det feminina och maskulina behövs, flöde och tydlighet behövs. De båda sidorna hos dig behöver stötta varandra inom dig. Tar det feminina över helt blir kanske inget alls genomfört. Tar det maskulina över mattar du kanske ut dig.


I den här workshopen får du fokusera på att balansera den feminina och maskulina energin inom dig. Du får teoretisk kunskap om vad den feminina och maskulina energin innebär. Genom mentala och fysiska övningar får du komma i kontakt med hur balansen mellan de två ser ut inom dig och hur du kan balansera dem.När? Fred 7 feb 18.30-20.30

Investering? 290 kr

Antal platser: 10, föranmälan behövs


 

Workshop Frigörande Dans: Förlåtelse


Amanda Aaro har skapat 3 fristående workshops. De är fristående med olika teman och du kan gå på en eller flera, gärna alla då de tillsammans ger en kraftfull helhet.


Att förlåta är en magisk process i vilken du släpper taget om det förflutna och öppnar upp för nya möjligheter i framtiden. Den här workshopen är skapad för dig som vill förlåta, men känner att du inte riktigt når dit. Med hjälp av Frigörande Dans och mentala/andliga övningar får du hjälp att förlåta på alla plan, i tanke, känsla och kropp.


Det kan också var dig själv du behöver förlåta. Ofta klandrar vi oss själva för att vi inte är bra nog, för att vi gjorde något vi inte är stolta över, för att vi kanske inte stod upp för oss själva eller någon annan i en situation där vi ville det.


När det är dags, när du är redo att släppa taget och gå vidare så kan du förlåta vad som helst in i djupet av dig. Du har alltid möjligheten att förlåta dig själv och andra och på så sätt släppa det förflutna, hämta hem all din kraft och energi därifrån och gå vidare styrkt av ditt beslut att förlåta och släppa taget. Då ökar dina möjligheter att skapa nytt i ditt liv.


Den här workshopen är skapad som en hjälp för dig att kunna förlåta och släppa taget både i tankarna, känslorna och i kroppen.När? Fred 6 mars 18.30-20.30

Investering? 290 kr

Antal platser: 10, föranmälan behövs


Workshop Frigörande Dans:Tacksamhet och Drömmar


Amanda Aaro har skapat 3 fristående workshops. De är fristående med olika teman och du kan gå på en eller flera, gärna alla då de tillsammans ger en kraftfull helhet.


Att vara tacksam bär på en enorm potential. Du kan se allt det som är bra i ditt liv, fokusera på det och låta det växa. Tacksamhet har en hög energifrekvens och då du fokuserar på den ökar också anledningarna att vara tacksam. Du får mer att vara tacksam för genom att vara tacksam, du blir gladare och känner dig starkare. Då du fokuserar på vad du är tacksam för kan du också tydligare se vad det är du vill ha mer av i ditt liv. Det du drömmer om kan bli verklighet. Våga fokusera på dina drömmar så kan de slå in.

Att fokusera på tacksamhet kan kännas svårt då livet ter sig nattsvart, men då har du inte heller något att förlora på att prova. Du kan börja i det lilla och finna något litet som du faktiskt kan vara tacksam för i allt det svarta. Då kan också denna workshop vara ett stöd för dig.


Den här workshopen fokuserar på tacksamhet och på vad du vill ha mer av i ditt liv. Vad drömmer du om, vad längtar du efter och vad önskar du dig av ditt liv? Då vi är flera som samtidigt fokuserar på tacksamhet och drömmar skapas en enorm potential till transformation och nya möjligheter.När? Fred 27 mars 18.30-20.30

Investering? 290 kr

Antal platser: 10, föranmälan behövsFöreläsning: Leva Yoga från observation till transformation - 29 feb

 


Vi välkomnar Mattias Gopala Hagman för att hålla ett föredrag utifrån sin nyskrivna bok Leva Yoga. Boken har blivit mycket populär och första upplagan tog snabbt slut. Nästa upplaga väntas i mitten på februari.


Mattias (Gopala) föreläser utifrån boken och ger verktyg för hur du kan låta yoga bli en integrerad del av din vardag. Du får förståelse av vad det innebär att leva yoga och låta yoga bli en livsstil i vardagen. 


"Vi gör inte yoga för att bli bätre på yoga, vi för yoga för att bli bättre på att leva. Enligt den klassiska yogans synsätt är yoga en livsstil och inte endast en uppsättning tekniker. Yogisk livsstil börjar med självobservation och fortsätter med självtransformation. I den här boken får du lära dig hur du praktiskt kan tillämpa den yogiska filosofin och psykologin för att öka din självkännedom och skapa positiv utveckling i livet."


Om Mattias (Gopala):

Mattias är yoga- och meditationslärare, beteendevetare och ayurvedisk hälsorådgivare startade Gävle Yogaskola 2001 och är affilierad till Satyananda Yoga Sverige. Han håller regelbundna kurser och föredrag till allmänheten, företag och organisationer. Gopala är en riktig lärare som brinner för att hitta rätt liknelse för att förklara komplexa begrepp.


Sedan 2006 är han även en av ledarna för den nationella yogalärarutbildningen inom Satyananda Yoga Sverige och är även odrförande i Satyananda Yoga Sverige.När? 29 feb kl 11-13

Pris? 200 kr, ingår för dig som har terminskort Yoga Obegränsat.Föredrag: Yogans historia - till rötterna - 5mars


Yoga finns idag över hela världen och i många olika former. När yoga blir så känt kan det vara bra att se tillbaka till rötterna och förstå varifrån yoga kommer för att skapa sammanhang och förståelse för vad yoga är.När vi började med yoga på 70-talet visste väldigt få i Sverige vad yoga var och en av de vanligaste frågorna var; vad är yoga? Idag den frågan; vilken sorts yoga?Swami Maytreyi är en av Satyanandayogans mest erfarna lärare internationellt. Hon började med yoga här på Uppsala Yogaskola på mitten av 80-talet och fortsatte sen att leva yoga på heltid först i Indien på Bihar School och sen i Sydamerika.I det här föredraget går hon igenom yogans ursprung som vi känner till den idag, både i Indien med början i den gamla Harappakulturen och Pashupat yoga men även från andra kulturer. Under sina år i Colomia har hon forskat i yogans existens i de urgamla kulturerna i Sydamerika och andra ursprungsbefolkningar.I det här unika föredraget berättar hon hur yogan har bevarats och utecklats till de stora klassiska yogaformerna och de centrala texter vi känner till idag (Hatha Yoga Pradipika, Gherand Samhita, Patanjali yoga sutras). Vidare hur yogan började spridas igen i samhället både i Indien och i väst från slutet av 1800-talet, de olika system och skolor som utvecklades och till sist hur yogan har utvecklats på 1900-talet och 2000-talet.Swami Maytreyi skapar klarhet i vad är yoga, vad är yogans ursprung och hur olika yogatraditioner utvecklats genom årtusendena till den form eller former vi kan se idag. Ett unikt tillfälle att få veta mer om yoga och ställa alla frågor du funderat över.När? torsd 5 mars kl 17.00-18.45
Pris? 200 krWorkshop om livslust söndagen den 8/3


Vad betyder livslust för dig? Vad hindrar dig från att leva ditt liv mer utifrån vad du vill, istället för utifrån vad du (tror att du) måste? Hur bjuder du in mer livslust i ditt liv? Detta kommer vi tillsammans genom olika övningar att utforska.


Jag hoppas och tror att du kommer att lära känna dig själv bättre och få veta vad du behöver för att känna mer livslust. Jag tror också att du kommer att känna mycket närvaro under workshopen och få verktyg att hitta närvaro lättare efteråt. Livet sker nu - mer närvaro innebär mer liv.


Jag jobbar sedan 2007 som massageterapeut och sedan 2018 även som livscoach. Det är framför allt
under utbildningen till coach 2016-2018 som jag lärde mig verktygen som vi kommer att använda
under workshopen. Läs mer om mig och min Zen Coaching på www.zenknut.se


Normalpris: 250:-
Earlybirdpris (20% rabatt om du bokar och betalar senast 23/2): 200:-


Varmt välkommen
Lennart Knutsson
www.lenknut.se
www.zenknut.seFöreläsning och Soundhealing - 22 Mars


Ida Preem Geetam blev döv över en natt. Ångest och frustration över sin situation gjorde att Ida gick in i en depression. Men så en dag bestämde hon sig för att ta fram sin ”inre fighter” och börja gå emot sina rädslor. Detta blev starten på en stor inre resa. Ida valde att lägga om sin kost, började att yoga och meditera och tog sig ut i världen, på egen hand. Hon utmanade sig själv, genom att börja vandra i berg och besöka platser hon bara vågat drömma om. Bland sina många resor mötte Ida musiken genom de Tibetanska klangskålarna.


Denna kväll berättar Ida om sin inre resa, men även om sina resor i Nepal och Bali. Ida anordnar även guidade resor till Nepal, vilka du kan ta del av, fantastiska resor till unika platser! Efter föreläsningen, bjuder Ida på ”sound healing” där du ligger ner under varma filtar och lyssnar med hela din kropp på det helande ljudet från

klangskålar och andra harmoniska instrument som hon använder. Ida är författare, föreläsare, yogalärare och håller i soundhealing.När? 22 Mars kl 11-13

Pris: 275kr inkl fika.

Läs mer om Ida:
https://premgeetam.comSmak för Yin Yoga & Lunch med Nina


Under våren kommer Nina Ivarsson och leder yin yoga under några lördagsförmiddagar. Nina är certifierad yinyogalärare. Hon hittade yogan 2010 och har prövat flera olika yogastilar. Hon fastnade för yinyogan därför att den ger stor möjlighet att stanna upp och möta sig själv. Yogan ger i bästa fall verktyg att hantera livet utanför mattan med mer klokhet och större medkänsla - med sig själv och andra. Nina är också verksam som svensklärare och författare. Hennes viktigaste arbetsredskap är nyfikenhet, tålamod och humor.

 

"Jag började med yoga som en träningsform, för att bli starkare och må bättre fysiskt. Med åren har jag upptäckt att yogan har något att ge på alla plan: fysiskt, känslomässigt och själsligt. Jag lever inte för att yoga - men jag yogar för att leva. För att ta vara på livet."


När?

När? en lördag per månad 10.00-11.30 4 jan,  8 feb, 14 mars, 16 majYoga Lugn & GongSusanna leder lugn hatha-yoga där du får röra hela kroppen till dina andetag och sen fortsätter Erika med djupavslappning med Gong.Gongens vibrationer har förmågan att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet där du kan uppleva enhet med allt, som en guidad gruppmeditation. För balans, ökad energi och närvaro - mitt på dagen mitt i vardagen.När?  första tisdagen i månaden 11.30-12.30, 7 januari. 4 februari, 3 mars, 7 april, 5 maj, 9 juni

Familjeyoga


Det bildas otroligt fin energi när vi får yoga tillsammans med barnen! Barnen kryper naturligt innanför skinnet på yogapositionerna och känner de kvaliteter de vill lära oss. Så mycket skratt och glädje i rörelse och stillhet som stärker bandet mellan vuxen och barn. Och så mitt i allt det roliga får vi redskap för livet som ger ro och energi.


Vi varvar enskilda övningar och parövningar med barn och vuxen. Vi gör enkla kraftfulla
kroppsövningar, andningsövningar och sen avslutar vi med avslappning med fantasi och magi.


Nivå: Passar alla nivåer Alla är välkomna! Inga förkunskaper behövs, bara kom som du är och yoga med oss!
Intensitet: Lätt


När? en lördag per månad 13.30-14.30 25 jan, 29 feb, 28 mars, 18 april


”Mamma, kan vi göra det här igen snart?”
- W 9 årDansmeditaion


Sha'im [sha-im] är ett blandord av engelskans Shine (skina som solen) och hebreiskans Chaim (liv, hälsa). Det är en dynamisk dansmedtiation för glädje, kondition och personlig utveckling, som utformats av Susanna.


Vi rör oss med intuitiva rörelser för full hälsa på alla plan, en livets dans där allt som varit, är och kommer får utrymme. Musiken väcker känslor, tankar, minnen och vi rör oss med allt som dyker upp, precis som kroppen själv vill. Du behöver inte kunna dansa, bara lyssna in hur kroppen vill röra sig just idag.


I Sha'im rör vi oss till musik från världens alla hörn, olika tidsepoker, känd och okänd
musik. Endel musik kommer du gilla, annan musik kommer du inte tycka om. Bara dansa med den känsla och rörelse som dyker upp. Mellan varje låt är det paus då vi stannar rörelsen och nollställer oss på tankar och känslor inför nästa låt. Och på det sättet varvar vi ned oss till total stillhet.


Vi avslutar med liggande meditation i tystnad, en låt med något tema och sen stretchar vi igenom kroppen. Ofta är vi helt svettiga på slutet. Svettiga, glada och alldeles rena inuti. För att hjälpa oss att vända blicken inåt blundar vi hela klassen. Ögonbindlar i siden finns att låna.


Kom och dansa eller rör dig, släpp taget om minnen och känslor som stängt in sig i
kroppen och öppna upp som en knopp som slår ut i blom.


(Vi har bytt namn på denna klass från (Osho) Fartfylld Dansmeditation till Sha'im intuitive movements, då det är ett eget koncept som Susanna byggt upp över de sensate åren. Om du gått tidigare kommer du känna igen dig i rytmerna!)


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?

vissa söndagar 11.00-12.30 

26 januari

1 mars

29 mars

26 april

24 majWorkshop: Frigörande Dans med Mirna


Fria rörelser utan prestation med uppmärksamheten riktad till upplevelsen i kroppen. Meditation i rörelse som aktiverar livsenergin och hjälper dig uppleva det inre lugnet. Ett sätt att stärka din självkännedom. En metod för att sänka stressnivån. Motion för kropp och själ. Musik från olika kulturer. Dansinspiratören föreslår varierande rörelser under passets gång, men det är du som bestämmer vilka rörelser som känns rätt för din kropp just i stunden. Enligt frigörande dans med de 7 rytmerna. Du kan läsa mer här.


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?

Sönd 11-14 datum;
19 jan 11-14
16 feb 11-14
15 mars 11-14
19 april 11-14
17 maj 11-14
14 juni 11-14
Teman kommer inom kortKlangresa/Gongbad


Klangresan är en guidad grupp-meditation. Mjuka, vackra klanger från tibetanska klangskålar tillsammans med en läst text leder deltagarna på en vandring genom ett inrelandskap.


Gongbad: gongarnas vibrationer sköljer över dig och ditt energisystem.


Gongen har en förmåga att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Den är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, och hjälper dig att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar och ger vitaliserande effekt. Läs mer på Erikas hemsida här


Nivå: Inga förkunskaper

Kostnad: Klangresa 200 kr/gång. Kontant på plats. Ingår ej med terminskort


När?

Klangresor: 9 feb, 5 april 14.30

Gongbad: 12 Jan, 8 mars, 10 maj 14.30Kirtanskola


Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på och vill fördjupa dig inom kirtan, den passar alla oberoende av erfarenhet. Du behöver heller ingen musikalisk förkunskap!


Under kursen har du möjlighet att lära dig att leda en kirtan och att spela harmonium.


Kursen byggs upp på ett systematiskt vis och kan anpassas efter nivå. Gruppen är liten, max 6 deltagare med två guider/lärare.


Du behöver inte kunna sjunga eller spela något instrument. Kirtan är bortom 'fint', 'bra' och 'rätt'. Det är mantrasång i grupp, ett enkelt och ofta glädjefyllt sätt att meditera på. Till lätta, vackra melodier och texter samskapas ett flöde av musik och energi som låter sinnet slappna av och hjärtat öppnas till det som är. Att leda en kirtan ger en ytterligare dimension till upplevelsen.


Kirtan är en del av både bhaktiyoga som nadayoga som därför kommer att introduceras under kursen.


“Kirtan is the fastest, cheapest and safest way to realize your true nature.” -Swami Satyananda Saraswati


Kursen består av 4 fysiska träffar en gång per månad i Uppsala på Uppsala Yogaskola och avslutas med en gemensam kirtan där kursen tillsammans har möjlighet att leda kirtan. Mellan träffarna använder vi oss av Google classroom där du kommer att kunna ta del av ljud- och videofiler samt kommunicera med dina kurskamrater samt få vägledning i din kirtanpraktik.


”Försök befinna dig i musikens mitt, och bli fullständigt involverad. /.../ Det är ett fantastiskt sätt att avlägsna stress och spänningar. Dina känslor får uttrycka sig fritt, och ditt sinne blir rent. /.../ För en bhakta betyder inte musik bara musik eller sång... musik betyder hela livsflödet. Livet är en ständig sång. Det finns en inre musik i ditt hjärta, som fortgår ständigt oberoende av yttre omständigheter. Låt den inre musiken vägleda ditt liv; följ den inre symfonin. Men du kan höra den bara om du gör dig öppen och mottaglig för den."

- "Yoga and Kriya" Swami Satyananda Saraswati


Datum:

1 feb, 7 mars, 4 april, 2 maj kl 11.00-12.30 med Atmanivedan och Atmasundari från Stockholms yogaskola.Efter varje tillfälle kommer vi att ha kirtan tillsammans som är öppen för alla.


Kursavgift:

1000kr för fyra tillfällen. Hör av dig vid behov av uppdelning av betalningen. Deltagande i enstaka tillfälle i mån av plats.Kirtan


“Kirtan is the fastest, cheapest and safest way to realize your true nature.” Swami Satyananda


Kirtan är mantrasång i grupp, ett enkelt och ofta glädjefyllt sätt att meditera på. Till lätta, vackra melodier och texter samskapar vi ett flöde av musik och energi som låter sinnet slappna av och hjärtat öppnas till det som är. 


Välkommen som du är. Ingen förkunskap krävs. Du behöver inte vara musikalisk eller kunna sjunga. Kirtan är bortom ’bra’ och ’rätt’. Det är en upplevelse och en meditationsväg. Allt finns här - trummor, harmonium, rösten, mindre rytminstrument, händer, fötter… och så hjärtat som redan slår i sin trygga rytm. Du kan vara med och sjunga, spela eller bara lyssna, precis som du vill.


Alla är välkomna! Ta gärna med vänner, barn, instrument om du vill.När?

En lördag per månad kl 13-14.30 med Atmanivedan och Atmasundari från Stockholms yogaskola.

Datum: 1 feb, 7 mars, 4 april, 2 maj


Pris?

Ingår för dig som går Kirtanskola. Om du vill delta på bara kirtan önskar vi en donation för att täcka resekostnader samt lokalhyra, en vanlig donation är ca 100-200 kr efter din förmåga.Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala


info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved