Evenemang

Satyananda yogacenter:

UPPSALA YOGASKOLA

ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981

Workshop HoliYoga Hormon - yoga för hormonell balans för kvinnor - Lördag 18 maj kl 14-17

 

Välkommen att delta i denna workshop i HoliYoga HORMON som leds av Amritasagar (Lena Ring), yogalärare i HoliYoga och HoliYoga RÖST samt utbildad MediYoga instruktör och yogalärare och initierad inom Satyananda yogatraditionen. HoliYoga HORMON är sinnlig och varsam och utvecklad för alla kvinnor i olika åldrar, oavsett längtan och behov. HoliYoga HORMON är kvinnors eget redskap att gå mot strömmen, våga gå inåt, möta chandras (månens) ljus i den lugna, stilla floden, göra litet, göra långsamt, göra inkännande, omfamna sig själv och öka den kvinnliga lusten, sinnligheten. Yogan fokuserar specifikt på att få igång ”det inre samtalet” mellan b.l.a äggstockar, binjurar och sköldkörteln eftersom vårt stressade prestationssamhälle kan ställa till det för den naturliga balansen. pms, menstruation, vallningar och

klimakteriebesvär. Det är bra för de som är utmattade eftersom det påverkar binjurarna mycket och harmonierar och skapar balans.

Ordet yoga är sanskrit och betyder förening, helhet, harmoni, att utveckla ett harmoniskt samspel mellan kroppen, sinnet och själen. Yoga i sig själv är inte någon religion och är inte heller kopplad till

någon specifik religion. Du behöver inte tro på något annat än möjligheten att du genom yogaträningen kan transformera och förändra dig själv i riktning mot din egen fulla potential och komma i kontakt med ditt innersta sanna jag, den du verkligen är. Kärnan i HoliYoga HORMON är att du med närvarande, mjuka och enkla yoga- och andningsövningar släpper kamp och prestation och i närvaro möter dig själv och tar plats i kropp och själ som den du är. Alla kursens övningar görs mjukt och kontrollerat, efter bästa förmåga och på egna villkor. Det är aldrig en prestation vi är ute efter. I varje pass ingår andningsövningar, fysiska övningar, guidad djupavslappning och meditation. Vi jobbar mycket med intention till olika delar av kroppen, olika organ, olika körtlar. Med hjälp av din egen röst och mantran och olika klanginstrument så används ljudet som vibrationsteknik för att förstärka effekten av övningarna. Ljud är som en osynlig energi som på olika sätt kan kalibrera vårt energisystem.

 

När passar HoliYoga?

HoliYoga Hormon passar alla kvinnor över 20 med eller utan symtom på hormonobalans. Yogan passar även kvinnor som vill förbereda sig för klimakteriet, fördröja klimakteriet eller minska obehag (det

finns ingen övre åldersgräns). Framför allt kvinnor som behöver en mjukare och lugnare hormonyoga (en del behöver mer). ALLA kvinnor, oavsett ålder över 20, behöver lära känna energin i sitt sakralchakra, sitt underliv, muskulaturen, sexualiteten, sinnligheten, flödet och HoliYoga Hormon passar utmärkt för just detta.

Det kan även passa extra bra för:

 

•Tonåringar - endast om de har hormonella problem.

• Smärtsamma menstruationer – mensstörningar

• PMS

• Typiska symptom på lågt östrogen; problem med bland annat hår, hud och sömn.

• Förbättring av fertilitet.

• Vallningar och alla andra symptom på menopaus.

• Binjureutmattning, utbrändhet & trötthet.

• Urinläckage

• Hypotheros

• PCO

• Migrän och huvudvärk

• Karpaltunnelsyndrom

• För unga kvinnor med tidig menopaus på grund av tung fysisk ansträngning och/eller stress.

• Längtan efter lust och sexualitet

 

När ska man inte göra det:

Det är alltid hur du själv mår som avgör hur mycket du gör i ett pass. Lyssna alltid på kroppen och bara lägg dig och lyssna till passet om du vill, du får ut mycket av det ändå. Kontraindikationer är inte till för

att begränsa dig, de upptäcks genom erfarenhet och är till för att ge dig trygghet.

Utöva EJ HoliYoga Hormon vid:

• Mens

• Hormonellt betingad cancer (bröst, underliv)

• Hypertheros

• Myom

• Endometrios

• Graviditet

 

Du kan läsa mer om HoliYoga HORMON på https://www.holiyoga.se

 

När? Lördag 18 maj kl 14-17

Pris: 400 kr (100 kr rabatt för dig med någon form av terminskort)

Lunchpass: Yoga Lugn och Klanger 23 april 11.30-12.30

 

Ledare: Susanna (yoga) och Erika (klanger)

Susanna leder lugn hatha-yoga där du får röra hela kroppen till dina andetag och sen fortsätter Erika med djupavslappning med Gong. Gongens vibrationer har förmågan att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet där du kan uppleva enhet med allt, som en guidad gruppmeditation. Vi tror att detta samarbete kan komplettera varann väl och ge dig en timme att komma i balans, öka energi och närvaro - mitt på dagen mitt i vardagen.

Första tillfället i denna serie var 26 feb och blev lite av en världspremiär nu vidareutvecklar vi konceptet tlilsammans!

Kirtan: fredag 26 april 18:00-20:00

 

Fredag 26 april kl 18-20 får vi besök av Bhakti Family på Kirtan!

 

Bhakti Family is an ensemble of universal artists and musician sharing joy and togetherness through collective mantra chanting , bhajan, Kiirtan and songs of HEARTFULLNESS.

 

Kirtan is a repetition of mantra aimed to establish a joyful connection with the self. Kiirtan carries the strength in healing and transformation of the self and moving towards the divinity, an ancient devotional singing practice to light up our hearts in quest for the loving presence within us.

 

Bhakti Family will be sharing with you the essence of Kiirtan to sing along, listen and experience the primordial sounds as expressed in the bio psychology of the yogic sutra of acoustic roots.

 

Bhaktir bhagavato seva. Bhaktih prema svaru’pin’ii.

Bhaktir ananda rupa cha. Bhaktih bhaktasya jiivanam.

 

Bhakti is service to the supreme consciousness ; bhakti is the form taken by divine love; Bhakti is the embodiment of bliss; bhakti is the life of the devotee.

 

Pris: 150kr (ingår för dig med terminskort, klippkort går också bra, eller en donation för att stödja bhakti family)

 

Varmt välkomna!

Workshop: YOGA I VARDAGEN - Lördag 27 april kl 15-18

 

Genom yogan kan vi lära oss att leva ett mer glädjefyllt, avspänt, harmoniskt och kreativt liv.

 

Yoga är inte bara att göra yogaövningar en gång i veckan eller en halvtimme varje dag men att använda de olika yogaövningarna och verktygen i vår vardag och börja att leva yoga, inte bara öva yoga. Genom yogan lär vi oss att hitta den inre glädjen som sedan blir ett spontant uttryck i vårt umgänge, tankar, känslor och beteende.

 

Syftet med denna workshop är att titta på de yogaövningar, koncept och verktyg som kan hjälpa oss att leva yoga i varje stund, att uppleva det glädjefyllda, positiva och vackra i livet och att hitta sätt att uttrycka vår inre glädje och kreativitet.

 

När? Lördag 27 april kl 15-18

Pris? 400kr (100kr rabatt gör dig med någon form av terminskort) vi bjuder på te och frukt

Ta med? Bekväma kläder, allt annat du behöver finns att låna på plats!

 

Leds av: Swami Maitreyi började praktisera Yoga i Uppsala på Uppsala Yogaskola 1985. Hon gick den första yogalärarutbildningen ledd av Swami Omananda och Swami Nirvikalpananda och undervisade på skolorna i Uppsala och Stockholm. 1992 åkte hon till Bihar School of Yoga för att delta i en 6 månaders Sannyas kurs under ledning av Swami Niranjanananda. Under de 6 månaderna bestämde hon sig för att leva ett liv som sannyas och dedikera sitt liv till yoga och sannyas. De senaste 10 åren har hon levt och verkat i Colombia och har hållt kurser och seminarier i stora delar av Sydamerika.

 

Workshop: Pratyahara - Lördag 4 maj kl 14-17

 

Pratyahara är en yogisk term som innebär att vända sinnena inåt, låta dem vila från yttre sinnesintryck och att rikta dem mot vårt inre liv. I vår informationstäta samtid är det vanligt att bli översköljd av sinnesintryck; från stadsmiljöer, skärmar, reklam, trafik, affärer, mat, upplevelseindustrin och skönhetsprodukter. Tänk om vi kunde göra med sinnena som sköldpaddor gör med sina armar, ben och huvud; dra in dem innanför skalet så att inget kan påverka dem. Yoga säger att vi kan lära oss det! Systemet är pratyahara, en central del av yogisk mind management och av förberedelserna för meditation.

 

Denna workshop innehåller framför allt praktik som kompletteras med föredrag och diskussion. I workshopen fokuseras på att upptäcka systemet bakom klassiska, vanliga och kraftfulla tekniker av pratyahara. Det passar dig som vill bättre förstå och hantera sinnesintrycken och sinnet, dig som vill bli mer självständig i att skapa din egen mentala balans och tankeklarhet i vardagen, dig som vill fördjupa din självkännedom och/eller dig som vill förbereda sinnet för spontan koncentration och meditation.

 

Du bör ha någon tidigare erfarenhet att praktisera yoga och det är bra om du har provat att sitta stilla (i en meditationsställning eller på stol) i 20-30 minuter.

 

När? Lördag 4 maj kl 14-17

Pris? 300 kr, vi bjuder på te och frukt!

Ta med? Bekväma kläder, allt annat du behöver finns att låna i salen

 

Leds av: Atmanivedan (Amanda Parknäs) Hon har studerat yoga och sannyasa vid Bihar School of Yoga i Indien 2011-2018, under direkt

guidning av sina gurus Swami Niranjanananda och Swami Satyasangananda. Hon är utbildad instruktör inom Satyanandayogatraditionen med flerårig erfarenhet av yoga som livsväg och har fördjupat sig i mantra yoga, bhakti yoga och yogaekologi.

Kommade workshops:

 

Under våren kommer den andra och tredje workshopen i Satyanandayogans grundstenar; Yoga Nidra och Meditation. Mer information och datum kommer att publiceras här.

 

Yoga Nidra Workshop - flyttas till i höst

 

 

 

 

Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala

 

info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved