Kalendarium

UPPSALA YOGASKOLA

 ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981Se veckoschema här

Endast specialklasser och evenemang som inte händer varje vecka anges nedan.

Håll extra utkik via bokningssidan om någon klass blir inställd eller flyttas online.Under den här tiden då många klasser ändras, hänvisar vi till bokningssystemet för den mest uppdaterade informationen.

Sommarschema kommer inom kort.


Lär dig Tension Release Excercise (TRE)  i grupp


Klasserna kommer att flyttas till Zoom under dessa virustider. Anmäl dig som vanligt via bokningsysstemet så får du mer information via mejl.


Visste du att din kropp har en inbyggd förmåga att skaka av sig stress och spänningar? TRE är en revolutionerande teknik för att släppa fysiska och emotionella spänningar direkt genom kroppen. Genom en serie enkla fysiska övningar så kan du aktivera en naturlig väg för stress-release som redan finns inbyggd i ditt nervsystem. 


TRE står för Tension Release Exercise och aktiverar genom några korta övningar, en naturlig vibrationsmekanism som kroppen har. Vibrationerna hjälper musklerna slappna av och kan bearbeta stress och vissa fysiska besvär. TRE kan bl.a. förbättra din sömn, hjälpa dig få en mer grundad vardag och frigöra spänningar i musklerna. ⁣


Du kan få vara i metoden både som erfaren eller ny utövare.


Efter 3-4 ledda lektioner kan du göra TRE på egen hand, och det blir ett verktyg du kan använda för att själv hitta djupavspänning.⁣


TRE i grupp är för en liten grupp på 5 personer där du kan få individuell vägledning. Vägledningen kan därför anpassas till både nya och erfarna TRE-utövare.


Så kom med och lär dig använda det din kropp redan kan! Lär dig ett naturligt sätt att slappna av från djupet inom dig. Du behöver inga förkunskaper. ⁣


Mer information finns på kajsatuggey.com

Titta på en 8 min kortdokumentär om TRE här


𝐎𝐦 𝐊𝐚𝐣𝐬𝐚:⁣

Kajsa började med TRE 2013 och har sen dess utbildat sig till certifierad TRE provider. Under de senaste två åren har hon jobbat mycket med ungdomar och lärt dem denna teknik som dem kan ta med sig hela livet.⁣


Det Kajsa uppskattar mest om TRE är att det är en helt naturlig funktion som finns i kroppen som betyder att alla har tillgång till det, oavsett ålder, hur aktiv man är eller vart man är i livet. ⁣


Dessutom när man väl har lärt sig använda TRE så kan man göra det själv, vart man är och när man vill. Kajsa tycker om att lyssna till och jobba med kroppen för att få en djupare självförståelse, och älskar att vara ute i naturen. ⁣


När?


TRE i grupp nybörjare/fortsättning 1.5 h

Pris: 400kr:


Mars 28 - kl 11.00-12.30

Apr 18 - kl 11.00-12.30

9 Maj - 11:30-13:00

30 Maj - 11:30-13:00TRE i grupp fortsättning 1 h

Fortsättningspasset är för dig som har gjort TRE en eller fler gånger, och gärna minst en gång med Kajsa. Vi tar ett steg vidare med vår utveckling av TRE och pratar om vikten av självreglering både i TRE och livet, testar att 'leka' med TRE och prövar några nya sätt att göra TRE.

Pris: 200kr, 8 platser:


5 april 10-11

25 April - 11:30-12:30

16 Maj - 13:30-14:30 


Begränsat antal platser. Anmälan är bindande. Betalning direkt till Kajsa på plats eller via Actiway. Ingår ej i terminskort eller klippkort.Funkar inte datumen för dig eller vill du hellre boka en enskild lektion? Kontakta Kajsa direkt på trekajsa@gmail.com' En enskild lektion kostar 800 kr.Vårerbjudande TRE


Just nu erbjuds TRE grupp pass online via Zoom. Dessa pass är endast för erfarna - alltså ni som har gjort TRE tillsammans med Kajsa minst en gång tidigare. Passen är 50-60 min långa och du betalar till Kajsa direkt via Swish. Du behöver en dator eller mobil med kamera och mikrofon. Om du inte har gjort TRE med Kajsa innan hänvisas du till ett individuellt  pass till att börja med (antingen på yogaskolan eller online). 

Under våren (April - Maj) kan du ta del av en "vårrabatt" på 20-25% av priserna på de olika passen.

Individuellt / nybörjare på plats: 800kr.  Efter 25% rabatt - 600kr

Individuellt / nybörjare online: 600kr. Efter 20% rabatt - 480kr

Fortsättning grupp online: 180kr. Efter 20% rabatt - 145kr


För grupp passen anmäl dig via yogaskolans boknings sida. För individuella pass mejla Kajsa direkt på trekajsa@gmail.com för att bestämma datum och tid. Föreläsning och Soundhealing - nytt datum kommer senare i vår


Ida Preem Geetam blev döv över en natt. Ångest och frustration över sin situation gjorde att Ida gick in i en depression. Men så en dag bestämde hon sig för att ta fram sin ”inre fighter” och börja gå emot sina rädslor. Detta blev starten på en stor inre resa. Ida valde att lägga om sin kost, började att yoga och meditera och tog sig ut i världen, på egen hand. Hon utmanade sig själv, genom att börja vandra i berg och besöka platser hon bara vågat drömma om. Bland sina många resor mötte Ida musiken genom de Tibetanska klangskålarna.


Denna kväll berättar Ida om sin inre resa, men även om sina resor i Nepal och Bali. Ida anordnar även guidade resor till Nepal, vilka du kan ta del av, fantastiska resor till unika platser! Efter föreläsningen, bjuder Ida på ”sound healing” där du ligger ner under varma filtar och lyssnar med hela din kropp på det helande ljudet från klangskålar och andra harmoniska instrument som hon använder. Ida är författare, föreläsare, yogalärare och håller i soundhealing.


När? Nytt datum kommer senare i vår

Pris: 275kr inkl fika.

Läs mer om Ida:
https://premgeetam.comDansmeditaion


Sha'im [sha-im] är ett blandord av engelskans Shine (skina som solen) och hebreiskans Chaim (liv, hälsa). Det är en dynamisk dansmedtiation för glädje, kondition och personlig utveckling, som utformats av Susanna.


Vi rör oss med intuitiva rörelser för full hälsa på alla plan, en livets dans där allt som varit, är och kommer får utrymme. Musiken väcker känslor, tankar, minnen och vi rör oss med allt som dyker upp, precis som kroppen själv vill. Du behöver inte kunna dansa, bara lyssna in hur kroppen vill röra sig just idag.


I Sha'im rör vi oss till musik från världens alla hörn, olika tidsepoker, känd och okänd
musik. Endel musik kommer du gilla, annan musik kommer du inte tycka om. Bara dansa med den känsla och rörelse som dyker upp. Mellan varje låt är det paus då vi stannar rörelsen och nollställer oss på tankar och känslor inför nästa låt. Och på det sättet varvar vi ned oss till total stillhet.


Vi avslutar med liggande meditation i tystnad, en låt med något tema och sen stretchar vi igenom kroppen. Ofta är vi helt svettiga på slutet. Svettiga, glada och alldeles rena inuti. För att hjälpa oss att vända blicken inåt blundar vi hela klassen. Ögonbindlar i siden finns att låna.


Kom och dansa eller rör dig, släpp taget om minnen och känslor som stängt in sig i
kroppen och öppna upp som en knopp som slår ut i blom.


(Vi har bytt namn på denna klass från (Osho) Fartfylld Dansmeditation till Sha'im intuitive movements, då det är ett eget koncept som Susanna byggt upp över de sensate åren. Om du gått tidigare kommer du känna igen dig i rytmerna!)


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?

vissa söndagar 11.00-12.30 

26 april

24 maj


söndag 12 april 11-12.15 Online
lördag 18 april 14.00-15.15 Online
söndag 26 april 11.00-12.15 Online
fred 1 maj 11.00-12.15 Online

Workshop: Frigörande Dans med Mirna


Fria rörelser utan prestation med uppmärksamheten riktad till upplevelsen i kroppen. Meditation i rörelse som aktiverar livsenergin och hjälper dig uppleva det inre lugnet. Ett sätt att stärka din självkännedom. En metod för att sänka stressnivån. Motion för kropp och själ. Musik från olika kulturer. Dansinspiratören föreslår varierande rörelser under passets gång, men det är du som bestämmer vilka rörelser som känns rätt för din kropp just i stunden. Enligt frigörande dans med de 7 rytmerna. Du kan läsa mer här.


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?

Sönd 11-14 datum;
19 jan 11-14
16 feb 11-14
15 mars 11-14
19 april 11-14
17 maj 11-14
14 juni 11-14
Teman kommer inom kortKlangresa/Gongbad


Klangresan är en guidad grupp-meditation. Mjuka, vackra klanger från tibetanska klangskålar tillsammans med en läst text leder deltagarna på en vandring genom ett inrelandskap.


Gongbad: gongarnas vibrationer sköljer över dig och ditt energisystem.


Gongen har en förmåga att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Den är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, och hjälper dig att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar och ger vitaliserande effekt. Läs mer på Erikas hemsida här


Nivå: Inga förkunskaper

Kostnad: Klangresa 200 kr/gång. Kontant på plats. Ingår ej med terminskort


När?

Klangresor: 9 feb, 5 april 14.30

Gongbad: 12 Jan, 8 mars, 10 maj 14.30Kirtanskola


Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på och vill fördjupa dig inom kirtan, den passar alla oberoende av erfarenhet. Du behöver heller ingen musikalisk förkunskap!


Under kursen har du möjlighet att lära dig att leda en kirtan och att spela harmonium.


Kursen byggs upp på ett systematiskt vis och kan anpassas efter nivå. Gruppen är liten, max 6 deltagare med två guider/lärare.


Du behöver inte kunna sjunga eller spela något instrument. Kirtan är bortom 'fint', 'bra' och 'rätt'. Det är mantrasång i grupp, ett enkelt och ofta glädjefyllt sätt att meditera på. Till lätta, vackra melodier och texter samskapas ett flöde av musik och energi som låter sinnet slappna av och hjärtat öppnas till det som är. Att leda en kirtan ger en ytterligare dimension till upplevelsen.


Kirtan är en del av både bhaktiyoga som nadayoga som därför kommer att introduceras under kursen.


“Kirtan is the fastest, cheapest and safest way to realize your true nature.” -Swami Satyananda Saraswati


Kursen består av 4 fysiska träffar en gång per månad i Uppsala på Uppsala Yogaskola och avslutas med en gemensam kirtan där kursen tillsammans har möjlighet att leda kirtan. Mellan träffarna använder vi oss av Google classroom där du kommer att kunna ta del av ljud- och videofiler samt kommunicera med dina kurskamrater samt få vägledning i din kirtanpraktik.


”Försök befinna dig i musikens mitt, och bli fullständigt involverad. /.../ Det är ett fantastiskt sätt att avlägsna stress och spänningar. Dina känslor får uttrycka sig fritt, och ditt sinne blir rent. /.../ För en bhakta betyder inte musik bara musik eller sång... musik betyder hela livsflödet. Livet är en ständig sång. Det finns en inre musik i ditt hjärta, som fortgår ständigt oberoende av yttre omständigheter. Låt den inre musiken vägleda ditt liv; följ den inre symfonin. Men du kan höra den bara om du gör dig öppen och mottaglig för den."

- "Yoga and Kriya" Swami Satyananda Saraswati


Datum:

1 feb, 7 mars, 4 april, 2 maj kl 11.00-12.30 med Atmanivedan och Atmasundari från Stockholms yogaskola.Efter varje tillfälle kommer vi att ha kirtan tillsammans som är öppen för alla.


Kursavgift:

1000kr för fyra tillfällen. Hör av dig vid behov av uppdelning av betalningen. Deltagande i enstaka tillfälle i mån av plats.Kirtan


“Kirtan is the fastest, cheapest and safest way to realize your true nature.” Swami Satyananda


Kirtan är mantrasång i grupp, ett enkelt och ofta glädjefyllt sätt att meditera på. Till lätta, vackra melodier och texter samskapar vi ett flöde av musik och energi som låter sinnet slappna av och hjärtat öppnas till det som är. 


Välkommen som du är. Ingen förkunskap krävs. Du behöver inte vara musikalisk eller kunna sjunga. Kirtan är bortom ’bra’ och ’rätt’. Det är en upplevelse och en meditationsväg. Allt finns här - trummor, harmonium, rösten, mindre rytminstrument, händer, fötter… och så hjärtat som redan slår i sin trygga rytm. Du kan vara med och sjunga, spela eller bara lyssna, precis som du vill.


Alla är välkomna! Ta gärna med vänner, barn, instrument om du vill.När?

En lördag per månad kl 13-14.30 med Atmanivedan och Atmasundari från Stockholms yogaskola.

Datum: 1 feb, 7 mars, 4 april, 2 maj


Pris?

Ingår för dig som går Kirtanskola. Om du vill delta på bara kirtan önskar vi en donation för att täcka resekostnader samt lokalhyra, en vanlig donation är ca 100-200 kr efter din förmåga.Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala


info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved