Evenemang

Satyananda yogacenter:

UPPSALA YOGASKOLA

ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981

Dynamisk meditation No Dimension
med Lennart - 9, 23 okt och 6 nov


No Dimensions är en dynamisk meditation av Osho som bygger på gamla sufiska rörelser. Den är till för att balansera oss. Något som känns viktigare än någonsin nu när omvärlden snurrar på fortare och fortare…Den är min absoluta favorit bland Osho-meditationerna.


Den består av tre stadier. Det första är 30 min långt. Då gör alla samma enkla rörelser i samma takt. För mig ger den förutom balansering också en fin känsla av gemenskap.


Det andra stadiet är 15 min och då snurrar var och en i sin egen takt samtidigt som du tittar in i din egen handflata. För att inte bli yr är det viktigt att börja och sluta långsamt. I det andra stadiet känner jag trots att omvärlden snurrar så är jag här, lugn och balanserad.

I det sista stadiet som är 15 min ligger vi på mage (eller rygg om det känns bättre) och integrerar.


Vill du läsa mer om No Dimensions och Osho, följ länken nedan:

https://www.osho.com/meditate/active-meditations/no-dimensions-meditation


Varmt välkommen att uppleva No Dimensions tillsammans med mig


När?  onsd 19.15-20.30 

datum: 9, 23 okt och 6 nov


Lennart Knutsson

Massage terapeut och Coach i Zen Coaching nätverket

www.lenknut.se

www.zenknut.se


Yoga i Toscana - 16 Oct


Välkomna till en yogakurs i Toscana med yogalärarna Helene Joelsson och Josefin Setterwall. Vi håller kursen på en före detta vingård i sydsluttning, i den lilla byn Antigo. Här har vi en hänförande utsikt över Apuanska Alperna och sluttningarna där oliver och vindruvor växer.

Morgonen börjar i yogarummet med mjuka och välgörande rörelser som följs av andningsövningar och en liten meditation. Efter frukost och karmayoga följer några timmar av egen tid. Där finns det möjlighet till utflykt med matsäck på egen hand i den antika närmiljön, vila i stillhet eller bad i gårdens pool. På eftermiddagen möts vi i yogarummet igen och efter middagen avslutas dagen med ett kortare kvällsprogram.


Kostnad för yogakursen 5.900 sek inklusive boende, mat, transport till och från närmaste tågstation.

Flyget bokar du och bekostar själv. Närmaste flygplats är Pisa.


För anmälan och mer information kontakta oss via messenger eller email: helene@yogarehab.se


Se även; 

https://www.facebook.com/events/1473200129487221/?ti=icl


Smak för yoga: yin yoga med Nina - 19 okt


Under hösten kommer Nina Ivarsson och leder yin yoga under några lördagsförmiddagar. Nina är certifierad yinyogalärare. Hon hittade yogan 2010 och har prövat flera olika yogastilar. Hon fastnade för yinyogan därför att den ger stor möjlighet att stanna upp och möta sig själv. Yogan ger i bästa fall verktyg att hantera livet utanför mattan med mer klokhet och större medkänsla - med sig själv och andra. Nina är också verksam som svensklärare och författare. Hennes viktigaste arbetsredskap är nyfikenhet, tålamod och humor.

 

"Jag började med yoga som en träningsform, för att bli starkare och må bättre fysiskt. Med åren har jag upptäckt att yogan har något att ge på alla plan: fysiskt, känslomässigt och själsligt. Jag lever inte för att yoga - men jag yogar för att leva. För att ta vara på livet."

 

Foto: Lina Nääs


När? 28 sept, 19 okt, 23 nov kl 10-11.30 med efterföljande brunch.


Pris? 250 kr (inkl brunch), ingår för dig med terminskort Yoga Obegränsat

Smak för yoga, kostföreläsning & lunch - 9 nov 10-12


”Bland de yogiska förhållningssätten (yamas) är en balanserad kost det viktigaste” och att äta för mycket förtar yogans effekter. (Hatha yoga Pradipika 1:38, 1:15).


Så hur kan vi hitta ett sunt förhållande till kosten idag?


Uppsala yogaskola bjuder in till ”Smak på Yoga” där Susanna leder ett lugn yogaklass där du blir medveten om kroppen och andetaget. En stund på mattan där du får känna in rörelserna och röra dig i takt med dina andetag. Inga förkunskaper behövs.


Efter yogaklassen bjuds du på vegansk lunch. Under lunchen kommer Saga från Hållbar Hälsovård ge en föreläsning och prata om hur maten vi äter och våra vardagliga rutiner påverkar vår hälsa och vårt mående. Du får med dig enkla tips på hur du kan skapa rutiner som bidrar till välmående samt en hälsosam livsstil som är hållbar över tid.


Saga Manby är utbildad kostrådgivare samt hälso- och friskvårdscoach och driver företaget Hållbar Hälsovård. Där arbetar hon med att kost- och hälsocoaching med fokus på att skapa hälsosamma vanor när det kommer till bl.a. kost, sömn, återhämtning och rörelse/fysisk aktivitet.


Susanna Godeé leder Uppsala Yogaskola, en av Sveriges första yogaskolor som etablerades 1981. Susanna leder yoga och utvecklande dans och verksamheten på Uppsala Yogaskola, med en längtan att det ska få bli en plantskola där alla får komma och växa och blomma.

Extrainsatt utvecklande dans: Afrodans med Rosita - 21 nov


”När jag dansar känner jag mig fri, fylld av glädje och energi och närmast mitt sanna jag.”


Rositas AfroDance innehåller en blandning av rörelser och dansstilar, som är influerade av de västafrikanska och som tränas och dansas in blockvis med många repetitioner. Det är stora, energifyllda rörelser med enkel koreografi till rytmisk musik. Med den enkla koreografin hänger du lätt med och kan slappna av, samtidigt som du ändå behöver vara helt närvarande i rörelserna, just där och då och släppa alla tankarna på allt annat.

Klasserna är öppna och tillåtande. Alla kan vara med, var och en efter sin förmåga.


Om RositaFör Rosita har rörelse och dans alltid varit en naturlig del i hennes liv, men det var först när hon gick en kurs i traditionell västafrikansk dans 2015, som hon fann ett sätt att röra sig på som gav henne extra mycket energi och glädje, men även en känsla av att vara nära jorden och ursprunget, att vara ”grundad”. Hon fortsatte med fler kurser och workshops inom traditionell västafrikans dans, men även i AfroDance, PowerAfro och liknande träningsformer, där rörelserna tränas in blockvis med många repetitioner. Rosita gick 2016 en instruktörsutbildning i AfroDance för Sara Ullman, diplomerade sig och samma år startade hon klasser i Rositas AfroDance.

Rosita driver tillsammans med Peter Björk företaget Björks Friskvård HB. 


När? Torsdag 21 nov kl 19.15-20.15

Måbrakväll den 27 november i Tullhuset


Den 9 okt blev snabbt fullbokat, så nu är det dags för favorit i repris i november!


Den 27 nov är Susanna inbjuden till Tullhusets Må bra-kväll. Hon kommer att prata om Yoga Nidra - utvecklas genom avslappning.

Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala


info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved