Evenemang

Satyananda yogacenter:

UPPSALA YOGASKOLA

ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981

Uppsala Yogaskolas insamling till Musikhjälpen 2018

 

Yoga är så mycket mer än att bara komma på ett pass då och då. Det är också att träna på sitt eget förhållningssätt till livet, världen och vår omgivning. Det är att upptäcka hur vi alla hör samman. Någonstans i det perspektivet blir det självklart att också sträcka sig ut mot sin nästa och att verka för en bättre värld. Att stretcha sitt hjärta och ge kärleksfull vänlighet i ord och handling. Därför vill vi på Uppsala Yogaskola gärna ansluta till insamlingar som stödjer dem som behöver det. Musikhjälpen är en sådan väletablerad insamling som kan göra skillnad i världen. Tillsammans kan vi göra mer. 16 dec går intäkterna från alla våra evenemang oavkortat till Musikhjälpen, men även om du inte har möjlighet att komma då kan du kan bidra hela perioden i denna digitala insamlingsbössa. Du ger helt efter din förmåga - detta år går insamlingen till Alla Funkar olika till barn med funktionsnedsättning över hela världen.

 

 

Du kan läsa mer om insamlingen och hur pengarna används här:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=7038369

 

 

Du kan vara med och ge ett bidrag här:

https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/uppsala-yogaskolas-insamling-till-musikhjalpen

 

Workshop med cirkeltema - Lö 29/12 kl 13-16

 

 

I brytpunkten mellan det gamla och nya året är du varmt välkommen till en yogaworkshop med cirkeln som tema. En cirkel har varken början eller slut. Den är både evig och samtidig, nu och alltid, stillastående och i oändlig rörelse. Varje slut motsvaras av en ny början.

 

Cirkeln sägs kunna hjälpa oss att fokusera och nå inåt i oss själva. Den var en viktig symbol i den tantriska utvecklingen av yoga då den representerade livets och allt levandes cykliska natur tex naturliga kretslopp som sol- och månfaser, födelse och årstidernas växlingar. Det är en rörelse som förekommer över allt i de flest skeenden tex representerat i andetaget som ger oss livsenergi (Prana). Inom yoga finns cirkel även med som symbol för vårt energisystem i form av olika sk energihjul (Chakran). Enligt yogatraditionen består människan inte bara av den fysiska kroppen utan även av ett energisystem. Inom yogan arbetar vi med att balansera detta energisystem med avsikten att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet

 

 

Lärare:

Carola Bardage - Viryayoga

Lena Ring (Amritasagar) - HoliYoga och Satyananda yoga

 

Tid: lördag 29/12 kl 13-16.

Plats: Uppsala Yogaskola

Pris: 480 kr (100 kr rabatt för dig som anmält terminskort för våren 2019)

 

Efter workshopen bjuder vi på yogite och tilltugg för de som vill.

 

 

Kommade workshops:

 

Under våren kommer den andra och tredje workshopen i Satyanandayogans grundstenar; Yoga Nidra och Meditation. Mer information och datum kommer att publiceras här.

 

 

 

Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala

 

info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved