Evenemang

Satyananda yogacenter:

UPPSALA YOGASKOLA

ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981

Workshop: Frigörande Dans 6 Okt

 

Mirna håller en 3 timmar workshop i Frigörande Dans igen! Frigörande dans kan vara ett fint komplement till att träna yoga, eller en egen träningsform. Båda syftar till att väcka din livsenergi. Kom om du älskar att dansa, kom om du vill utmana dig själv att prova något nytt! Eller helt enkelt bara kom som du är! Du behöver inte kunna dansa, bara röra på dig till musik.

 

Mirna är diplomerad dansinspiratör utbildad för Anne Grundell som utvecklat frigörande dans med de 7 rytmerna. Du kan läsa mer här.

Mirna väljer musik från olika kulturer och föreslår varierande rörelser under passets gång, men det är du som bestämmer vilka rörelser som känns rätt för din kropp just i stunden.

 

När? Lör 6 Oktober 11-14

Pris: 300 kr

 

 

Workshop: Gongbad

 

Tonvikten på workshopen är klanger och musik för avslappning och meditation. Klangerna kan hjälpa till för att kunna släppa taget om kontroll och stilla sinnet för ökad medveten närvaro / mindfulness. Vi inleder med några enklare yogaövningar för att grunda och förbereda för gongbadet.

 

Ett gongbad har inget med vatten att göra utan det är en djupavslappning / meditation till klangskålar och gongspel. Du ligger ner på yogamattan och bara låter ljudvågorna från gongarna skölja över och igenom dig. Du badar i tonerna från de vibrerande gongarna.

 

Passar nybörjare likväl som vana utövare.

 

 

När? 21 okt 13-16

Lärare: Erika Seigel Hell och Amritasagar - Lena Ring

Pris: 450 kr (100 kr rabatt för dig med terminskort eller prova-på-månad)

Diwali Ljusfest med eldceremoni

 

På Uppsala Yogaskola firar vi den indiska ljushögtiden Diwali.

 

Diwali är en högtid med mycket ljusdekorationer då fokus läggs på att fira att ljuset övervinner mörkret, det goda det onda och att kunskap segrar över ignorans. Det är väl en utmärkt sak att fira just i Norden under dessa mörka månader och i den tid vi lever i!

 

 

Vi firar med vegetarisk indisk buffé hemlagad av egen kock. Vi äter och umgås tillsammans. Sen övergår vi till eldceremonin Havan. Havan är ursprungligen en hinduisk eldceremoni. Vi har fokus på intentionen i ritualen men är religiöst obundna, du kan delta oavsett vilken tro eller bakgrund du har. Det är en aktivitet som passar dig som har en önskan om hälsa på olika plan till dig själv eller någon i din omgivning. Vi tänder rökelse och ljus (inomhus) och reciterar mantran för att släppa problem, saker som gör att vi fastnat i livet, sjukdomar eller besvär för vår egen eller någon annans skull. Det utförs rent fysiskt genom att låta ris symbolisera det vi vill släppa taget om och låta det få förtäras i elden.

 

Havan avslutas med 108 Mahamrityunjaya Mantra. Detta kan sjungas som en välönskan eller bön om fysisk eller psykisk hälsa för dig själv eller för någon annan. Vi släpper tag om mörkret och välkomnar ljuset! Det ger energi och styrka till vardagen.

 

 

På Uppsala Yogaskola samlas alla med intresse av yoga, meditation och avslappning. Vi är en öppen gemenskap av människor som kommer och går över åren (etabl 1981). Med gemensamt intresse för personlig och andlig utveckling till både kropp, själ och sinne träffar man ofta många nya vänner! Varmt välkommen!

 

 

När: Lördag 10 nov kl 19

Sista anmälan: 5 nov 2018

Pris: 250kr inkl middag (100kr utan middag)

 

 

 

Workshop: Pranayama - Utvidga Livsenergin!

 

Pranayama – Utvidga din förmåga att hantera livsenergin!

 

  • Satyananda yoga har fyra grundstenar: asanas, pranayama, yoga nidra och meditation. Det här är den andra av fyra fristående workshops för att betona dessa grundstenar.
  • Inom Yoga är Prana nära kopplad till andningen.
  • Prana är yogans begrepp för livsenergi.
  • Pranayama är övningar för att utsträcka sin förmåga att hantera prana.
  • I den här workshopen kommer du att få grundläggande och djupgående teori och praktiska andningsövningar.

 

Ledare: Henrik Wretling och Helene Savita Joelsson, Satyananda Yogalärare

När? Söndag 25 november kl 13-16

Pris: 480 kr (80 kr rabatt för dig med terminskort)

 

 

 

FAMILJEYOGA

 

Barn 5-11 år tillsammans med Vuxen i alla åldrar

 

I familjeyogan får barn och vuxna en fin yogastund tillsammans. Yogan är kreativ och lekfull och lockar även fram det inre barnet hos den vuxne. Alla yogar utifrån sina förutsättningar. Många barn idag översköljs av intryck och fastnar i stillasittande aktiviteter. Med familjeyogan kan ni få kvalitetstid tillsammans, kroppen får röra på sig och hjärnan får vila.

 

Vi kommer göra enkla kraftfulla kropps-, andnings- och avslappningsövningar för att stärka kroppen och finna ro inom oss själva. Vi gör det tillsammans för att stärka relationen mellan den vuxne och barnet. Yoga är ett bra redskap för att hantera stress både hos barn och vuxna och den ger en skön återhämtning.

 

Ni får tips och idéer hur ni kan använda yogan hemma

tillsammans. Det viktigaste är att ha kul och att ni känner att

det ger energi.

 

Nivå: Passar alla nivåer

Intensitet: Lätt

När? Lördagar kl 13.30 6/10, 10/11, 8/12

Kostnad: 180 kr en vuxen och 1-2 barn per tillfälle. Gå båda

gångerna och betala 300 kr för en vuxen och 1-2 barn.

 

 

 

Kommade workshops:

 

Under våren kommer den andra och tredje workshopen i Satyanandayogans grundstenar; Yoga Nidra och Meditation. Mer information och datum kommer att publiceras här.

 

 

 

Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala

 

info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved