Evenemang

Satyananda yogacenter:

UPPSALA YOGASKOLA

ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981


December


14

kl 13.00 - Lucia Full Moon Cacao Kirtan med KirtanKura


15

kl 14.00 - TRE för nya och erfarna


16

kl 11.00 - Lunchklass: Yoga Styrka (Susanna)


17

kl 11.00 - Lunchklass: Yoga Lugn (Henrik)

kl 17.30 - Yogisk Stresshantering/Yoga Nidra (Adhyatmatara)


18 

kl 17.00 - Gravidyoga

kl 19.15 - Dynamisk meditation: No Dimensions (Lennart)


19 

kl 11.30 - Yoga Lugn (Ananadaroopa)


20

kl 11.30 - Vinyasa (Susanna)

kl 16.00-17.15 - Möt Julen i Balans


22

kl 10.00 - Barnyoga 7-10 år med Maria B


23-26

Julstängt


27

kl 11.30 -  Mindful Yoga med Theresa

kl 16.00 -  Möt Nyårshelgen i Balans (Amritasagar)

                     

28 

kl 11.00 - Snowga i Sunnerstabacken - yoga i snön med Susanna

kl 14.00 - Vintervila: Yoga & Ljusmeditation (Amritasagar)


29

kl 10.00  - Barnyoga 7-10 år med Maria B

kl 14.00 - Yoga Lugn & Gong med Susanna & Erika31 dec - 1 jan stängt för nyårsvila
Januari


2

kl 11.30 - Lunchklass: Mindful Yoga med Theresa


3

kl 11.30 - Lunchklass: Vinyasa med susanna


4

kl 10.00 - Smak för Yin Yoga med Lunch (Nina)


5

kl 10.00 - Barnyoga 7-10 år med Maria B

kl 11.00 - Snowga i Sunnerstabacken - yoga i snön med Susanna

kl 13.00 - Workshop Frigörande Dans: Ny Start med Amanda

kl 16.30 - Mindful Yoga in English med Theresa


6

stängt för planeringsdag


7

kl 17.30 - Yogisk Stresshantering


8

kl 17.00 - Start Gravidyoga Period 1


9

kl 11.30 - Satyananda yoga Lugn (Anandaroopa)


10

kl 11.30 -  Vinyasa (Susanna)

kl 16.00 - Möt Helgen i Balans
Med reservation för ev ändringar och tillägg! Vänligen se bokningssystemet.Lucia Full Moon Cacao Kirtan med KirtanKura - 14 dec

 

Medlemmar ur KirtanKura kommer förbi Uppsala på turné genom Sverige och besöker oss för kirtan och konsert! De besökte oss tidigare under hösten och vi hade en så fin och innerlig stund! Nu är det dags igen med kombinerad kirtan och Luciafirande. 

Vi firar den Svenska Luciatraditionen (ljusets helgon) genom att komma tillsammans I meditation, sång och dans för att tända gnistan inom oss under denna mörka vintertid.


Program:

Vi gör några enklare övningar för att värma upp rösten. Därefter kommer Albin & Noah dela andliga sånger från jordens alla hörn, även några julsånger. Det blir en fest med sång (och kanske dans) varvat med meditation i stillhet. Alla får sjunga med

 

Luciafirandet inleds med en kopp varm hjärtöppnande kakao som får den där julkänslan att vakna. Du är också välkommen att låna instrument på plats eller ta med ditt eget och var med i sång och spel!

 

OM KIRTANKURA:


Kirtankura började med att ett par vänner med insikten om sångens och ordens helande kraft ville bli mer samspelta ihop och dela de välsignelser de själva upplevt genom diverse andliga traditioners sånger och mantran. De hade upptäckt hur våra röster likt flera lågor skapar en stor metaforisk eld där stagnerad emotionell energi kan frigöras och transformeras. Denna eld ämnar vi återskapa med allt starkare intensitet tillsammans. Kirtan är ett ord från Sanskrit som anspelar till att mötas och sjunga mantran och vördnadsfulla sånger tillsammans, och Kura kommer från spanskans Cura - att läka.


Följ Kirtankura på facebook:

https://www.facebook.com/Kirtankura-324906934909743/Pris: 200 kr om du bokar och betalar direkt via bokningssystemet (ingår för dig med terminskort). Om du väljer att betala på plats kostar det 250 kr swish eller kontant.

 

När? 14 dec kl 13-15. Kom i tid, kakaon serveras kl 13!TRE för nya och erfarna - 15 Dec


Visste du att din kropp har en inbyggd förmåga att skaka av sig stress, spänningar och trauma? TRE är en revolutionerande teknik för att släppa fysiska och emotionella spänningar direkt genom kroppen. Genom en serie enkla fysiska övningar så kan du aktivera en naturlig väg för stress-release som redan finns inbyggd i ditt nervsystem. 


TRE står för Tension & Trauma Release Exercise och aktiverar genom några korta övningar, en naturlig vibrationsmekanism som kroppen har. Vibrationerna hjälper musklerna slappna av och kan bearbeta stress, trauma och vissa fysiska besvär. TRE kan bl.a. förbättra din sömn, hjälpa dig få en mer grundad vardag och frigöra spänningar i musklerna. ⁣


Efter 3-4 guidade sessioner kan du göra TRE på egenhand, och det blir ett verktyg du kan använda för att själv hitta djup avspänning.⁣


Den här workshopen är för en liten grupp där du kan få individuell vägledning. Du kan därför få vara i metoden både som erfaren eller ny utövare.


Så kom med och lär dig använda det din kropp redan kan! Lär dig ett naturligt sätt att slappna av från djupet inom dig. Du behöver inga förkunskaper. ⁣

Mer information finns på kajsatuggey.com

Titta på en 8 min kortdokumentär om TRE här: https://youtu.be/DD-pMmSmMQI


𝐎𝐦 𝐊𝐚𝐣𝐬𝐚:⁣

Kajsa började med TRE 2013 och har sen dess utbildat sig till certifierad TRE provider. Under de senaste två åren har hon jobbat mycket med ungdomar och lärt dem denna teknik som dem kan ta med sig hela livet.⁣


Det Kajsa uppskattar mest om TRE är att det är en helt naturlig funktion som finns i kroppen som betyder att alla har tillgång till det, oavsett ålder, hur aktiv man är eller vart man är i livet. ⁣


Dessutom när man väl har lärt sig använda TRE så kan man göra det själv, vart man är och när man vill. Kajsa tycker om att lyssna till och jobba med kroppen för att få en djupare självförståelse, och älskar att vara ute i naturen. ⁣


𝐍ä𝐫?⁣


15 dec kl 14.00-15.30 TRE Workshop (N/F)

Pris 400kr per person. Sista anmälningsdagen 12 dec⁣


Funkar inte datumen för dig? Du kan också boka enskilda pass genom att mejla Kajsa direkt på trekajsa@gmail.com'


Begränsat antal platser. Anmälan är bindande.


Betalning direkt till Kajsa på plats. Ingår ej i terminskort eller klippkort.Dynamisk meditation No Dimension
med Lennart - 18 dec


No Dimensions är en dynamisk meditation av Osho som bygger på gamla sufiska rörelser. Den är till för att balansera oss. Något som känns viktigare än någonsin nu när omvärlden snurrar på fortare och fortare…Den är min absoluta favorit bland Osho-meditationerna.


Den består av tre stadier. Det första är 30 min långt. Då gör alla samma enkla rörelser i samma takt. För mig ger den förutom balansering också en fin känsla av gemenskap.


Det andra stadiet är 15 min och då snurrar var och en i sin egen takt samtidigt som du tittar in i din egen handflata. För att inte bli yr är det viktigt att börja och sluta långsamt. I det andra stadiet känner jag trots att omvärlden snurrar så är jag här, lugn och balanserad.

I det sista stadiet som är 15 min ligger vi på mage (eller rygg om det känns bättre) och integrerar.


Vill du läsa mer om No Dimensions och Osho, följ länken nedan:

https://www.osho.com/meditate/active-meditations/no-dimensions-meditation


Varmt välkommen att uppleva No Dimensions tillsammans med mig


När?

onsd 20/11, 4/12 och 18/12, kl. 19.15


Lennart Knutsson

Massage terapeut och Coach i Zen Coaching nätverket

www.lenknut.se

www.zenknut.seVälkommen på barnyoga under jullovet!


Denna kurs vänder sig till barn i åldrarna 7-10 år, alla kan vara med, inga förkunskaper behövs!

Genom sagans värld upptäcker vi yogan. Vi uppmärksammar det så viktiga andetaget och yogar med hjälp av en yogasaga.  Klassen avslutas med en stunds avslappning och skön vila till mjuka toner av klangspel. Det blir en stund att få vara närvarande i sig själv, få känna att man är bra precis som man är. Att få röra på kroppen och förhoppningsvis få med sig en fin känsla hem.

Efter yogapasset (som tar ca 30-40 minuter) sitter vi tillsammans en stund och ritar. Ditt barn får använda sin fantasi och rita vad de upplevt i yogan. Te finns för den som vill.

Du som förälder väntar i loungen utanför och får gärna koppla av med en kopp te under tiden.

Ditt barn är välkommet på alla tre tillfällena eller på drop in på enstaka klass.

Varmt välkommen!


OM MARIA: 


"Yogan är en oerhört viktig del av mitt liv. Den blev min räddning ur en utmattning till det friska sättet att leva och hjälper mig att hitta balansen i livet. Jag känner starkt att det behövs en motpol till den stress som finns i samhället idag och vill med yogan förmedla det viktiga i att du lyssnar inåt och praktiserar yoga på ett sätt som känns bra för dig. Att du vågar tillåta dig att vara den du är, precis som du är. Min önskan är att nå ut med yogan till barn och ungdomar då jag är övertygad om att många skulle ha stor hjälp av yogan både under uppväxten och under resten av livet. Jag förstår att jag själv hade haft stor hjälp av yogan genom livet om jag upptäckt den redan som barn.

Jag har utbildat mig till instruktör i MediYoga 2016, till MediYogalärare 2019 och startade mitt eget företag Marias yogastund för att kunna arbeta med det som kommit att bli så viktigt för mig. Jag är även utbildad i yoga vid stress och utbrändhet och är utbildad barnyogaledare samt har precis utbildat mig till tonårsyogaledare för att kunna förmedla yoga till våra barn och ungdomar. Jag har tre egna barn som jag gärna yogar med privat."


Anmälan via bokningssystemet


När? 22 dec, 29 dec, 5 jan kl 10-11

Pris? 120 kr/gång eller 300 kr för alla 3 gånger. Om du tar med fler barn än ett, får du 50 kr syskonrabatt för ett av barnen.


Snowga i Sunnerstabacken - snöyoga med Susanna

 

Kom med ut till Sunnerstabacken och yoga i snön. Snowga är ett världsbegrepp för yoga i snön. Vi gör solhälsningar och värmande yogaövningar på mattan i snön. Roligt, värmande och energigivande. Yogaklassen är cirka 45 min. Efter yogaklassen samlas vi inne på Sunnerstacaféet vid brasan för avslutande kort avslappningsövning ca 15 min. Efteråt finns det möjlighet att duscha, basta och fika i det nyupprustade Sunerstacaféet i Aktiv Utelivs regi. Eller ta med eget fika eller något att grilla. VARMT välkommen hela familjen! 


Ta med?

Sätt på dig underställ eller träningsbyxor och tunnare överdragsbyxor eller termobyxor och gärna en vindtät jacka. Handskar med fingrar och pannband eller tunn mössa kan vara skönt. Ha gärna snötäta kängor på fötterna. Ta med ett liggunderlag, trasmatta eller yogamatta som skydd mot snön. Och nåt att fika efteråt om du vill!


När?  lörd 28 dec kl 11.00-12.15 samt sönd 5 jan 11.00-12.15  Vid regnrusk kommer vi att flytta klassen, men vi håller tummarna för mycket snö och lagom kallt!


Om du bokar plats och förköper biljett via bokningssidan kostar klassen 100 kr, annars kan du swisha på plats 150 kr. Boka din plats här.
Vintervila: Yoga & Ljusmeditation  - 28 dec


Amritasagar (Lena Ring) leder lugn yoga med fokus på vintervila. Du får komma ner i yoga nidra djupavslappning och vakna till ljudet av tibetanska klangskålar. Klassen avslutas med trataka ljusmeditation.


Nivå: alla kan vara med.


När? 28 dec kl 14.00 - 15.30 med Amritasagar (Lena Ring)Yoga Lugn & Gong - 29 decSusanna leder lugn hatha-yoga där du får röra hela kroppen till dina andetag och sen fortsätter Erika med djupavslappning med Gong.Gongens vibrationer har förmågan att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet där du kan uppleva enhet med allt, som en guidad gruppmeditation. För balans, ökad energi och närvaro - mitt på dagen mitt i vardagen.När?

Söndag 29 dec kl 14:00

med Susanna (yoga) och Erika (klanger)
Workshop Frigörande dans:

Ny Start med Amanda - 5 jan


Välkommen till en kreativ och rolig workshop i Frigörande dans med tema på att starta på nytt. Ett nytt år ger alltid nya möjligheter och en chans att starta om allt på nytt. Du har faktsktiskt varje dag chansen att börja om. Du kan tänka om, göra saker på nya sätt och
skapa nytt i ditt liv. Dessa tre timmar blir ger dig möjligheten att starta om i kroppen. Vi firar in det nya året en gång till och du får landa djupt inom dig.


Frigörande Dans handlar om att finna just de rörelser du behöver inifrån dig själv. Alla kan dansa på sitt sätt; sittande, liggande eller stående. Här släpper du på krav och prestationer, njuter av din egen kropp i rörelse och hittar närvaro, lugn och energi. Du kan genom fri rörelse komma i kontakt med dig själv på nya sätt, lösa upp blockeringar och spänningar, landa i ditt inre lugn och släppa flödet och livskraften fri.


Under denna workshop tar vi sinnenas dans och de sju rytmerna till vår hjälp:


Sinnenas dans
Vi låter olika kroppsdelar leda dansen för att medvetandegöra dem, känna hur de känns, vad de behöver för rörelse för att må bättre och märka hur dansen förändras beroende av vilken del av kroppen som styr. Detta lugnar sinnet och för fokus in i kroppen. Med
fokus inne i kroppen har vi en trygg och stadig bas i vilken det är lättare att möta livets skiftningar. Dansen kan bli ett verktyg med vilket du lätt kan återvända in i din kropp då tankarna tar över.


Sju Rytmer
De sju rytmerna är flöde, tydlighet, skakningar, kaos, lätthet, stillhet, din egen dans. Dessa rytmer kan relateras till livets olika rytmer och alla behövs för ett balanserat liv.


Nivå: Passar alla nivåer, inga förkunskaper behövs
Intensitet: Du följer din kropp och bestämmer därmed intensiteten själv

När? 5 jan kl 13-16

Smak för Yin Yoga & Lunch med Nina


Under hösten kommer Nina Ivarsson och leder yin yoga under några lördagsförmiddagar. Nina är certifierad yinyogalärare. Hon hittade yogan 2010 och har prövat flera olika yogastilar. Hon fastnade för yinyogan därför att den ger stor möjlighet att stanna upp och möta sig själv. Yogan ger i bästa fall verktyg att hantera livet utanför mattan med mer klokhet och större medkänsla - med sig själv och andra. Nina är också verksam som svensklärare och författare. Hennes viktigaste arbetsredskap är nyfikenhet, tålamod och humor.

 

"Jag började med yoga som en träningsform, för att bli starkare och må bättre fysiskt. Med åren har jag upptäckt att yogan har något att ge på alla plan: fysiskt, känslomässigt och själsligt. Jag lever inte för att yoga - men jag yogar för att leva. För att ta vara på livet."


När?

När? en lördag per månad 10.00-11.30 4 jan,  8 feb, 14 mars, 16 majYoga Lugn & GongSusanna leder lugn hatha-yoga där du får röra hela kroppen till dina andetag och sen fortsätter Erika med djupavslappning med Gong.Gongens vibrationer har förmågan att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet där du kan uppleva enhet med allt, som en guidad gruppmeditation. För balans, ökad energi och närvaro - mitt på dagen mitt i vardagen.När?  första tisdagen i månaden 11.30-12.30, 7 januari. 4 februari, 3 mars, 7 april, 5 maj, 9 juni

Familjeyoga


Det bildas otroligt fin energi när vi får yoga tillsammans med barnen! Barnen kryper naturligt innanför skinnet på yogapositionerna och känner de kvaliteter de vill lära oss. Så mycket skratt och glädje i rörelse och stillhet som stärker bandet mellan vuxen och barn. Och så mitt i allt det roliga får vi redskap för livet som ger ro och energi.


Vi varvar enskilda övningar och parövningar med barn och vuxen. Vi gör enkla kraftfulla
kroppsövningar, andningsövningar och sen avslutar vi med avslappning med fantasi och magi.


Nivå: Passar alla nivåer Alla är välkomna! Inga förkunskaper behövs, bara kom som du är och yoga med oss!
Intensitet: Lätt


När? en lördag per månad 13.30-14.30 25 jan, 29 feb, 28 mars, 25 april


”Mamma, kan vi göra det här igen snart?”
- W 9 årDansmeditaion


Sha'im [sha-im] är ett blandord av engelskans Shine (skina som solen) och hebreiskans Chaim (liv, hälsa). Det är en dynamisk dansmedtiation för glädje och personlig utveckling, som utformats av Susanna.


Vi rör oss med intuitiva rörelser för full hälsa på alla plan, en livets dans där allt som varit, är och kommer får utrymme. Musiken väcker känslor, tankar, minnen och vi rör oss med allt som dyker upp, precis som kroppen själv vill. Du behöver inte kunna dansa, bara lyssna in hur kroppen vill röra sig just idag.


I Sha'im rör vi oss till musik från världens alla hörn, olika tidsepoker, känd och okänd
musik. Endel musik kommer du gilla, annan musik kommer du inte tycka om. Bara dansa med den känsla och rörelse som dyker upp. Mellan varje låt är det paus då vi stannar rörelsen och nollställer oss på tankar och känslor inför nästa låt. Och på det sättet varvar vi ned oss till total stillhet.


Vi avslutar med liggande meditation i tystnad, en låt med något tema och sen stretchar vi igenom kroppen. Ofta är vi helt svettiga på slutet. Svettiga, glada och alldeles rena inuti. För att hjälpa oss att vända blicken inåt blundar vi hela klassen. Ögonbindlar i siden finns att låna.


Kom och dansa eller rör dig, släpp taget om minnen och känslor som stängt in sig i
kroppen och öppna upp som en knopp som slår ut i blom.


(Vi har bytt namn på denna klass från (Osho) Fartfylld Dansmeditation till Sha'im intuitive movements, då det är ett eget koncept som Susanna byggt upp över de sensate åren. Om du gått tidigare kommer du känna igen dig i rytmerna!)


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?  en söndag per månad, datum kommer inom kort.Workshop: Frigörande Dans med Mirna


Fria rörelser utan prestation med uppmärksamheten riktad till upplevelsen i kroppen. Meditation i rörelse som aktiverar livsenergin och hjälper dig uppleva det inre lugnet. Ett sätt att stärka din självkännedom. En metod för att sänka stressnivån. Motion för kropp och själ. Musik från olika kulturer. Dansinspiratören föreslår varierande rörelser under passets gång, men det är du som bestämmer vilka rörelser som känns rätt för din kropp just i stunden. Enligt frigörande dans med de 7 rytmerna. Du kan läsa mer här.


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?

Sönd 11-14 datum;
19 jan 11-14
16 feb 11-14
15 mars 11-14
19 april 11-14
17 maj 11-14
14 juni 11-14
Teman kommer inom kortKlangresa/Gongbad


Klangresan är en guidad grupp-meditation. Mjuka, vackra klanger från tibetanska klangskålar tillsammans med en läst text leder deltagarna på en vandring genom ett inrelandskap.


Gongbad: gongarnas vibrationer sköljer över dig och ditt energisystem.


Gongen har en förmåga att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Den är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, och hjälper dig att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar och ger vitaliserande effekt. Läs mer på Erikas hemsida här


Nivå: Inga förkunskaper

Kostnad: Klangresa 200 kr/gång. Kontant på plats. Ingår ej med terminskort


När?

Klangresor: 9 feb, 5 april 14.30

Gongbad: 12 Jan, 8 mars, 10 maj 14.30Kirtan & Kirtanskola


“Kirtan is the fastest, cheapest and safest way to realize your true nature.” Swami Satyananda


Kirtan är mantrasång i grupp, ett enkelt och ofta glädjefyllt sätt att meditera på. Till lätta, vackra melodier och texter samskapar vi ett flöde av musik och energi som låter sinnet slappna av och hjärtat öppnas till det som är. 

Under kirtan sjunger vi mantras som ofta har både en vibrationsmässig och symbolisk betydelse, det kan vara symboler för det gudomliga eller för energier som kan bära oss i vår vardag.


Mantran har med sina ljudvibrationer kraft att skapa förändring. I kirtan frigör vi oss från blockeringar som vi kan ha i känslor eller tankar. Att sjunga kirtan balanserar våra känslor och hjälper oss leva fritt och äkta från hjärtat. Vi kommer bortom intellektualiseringen och ords betydelse och får känna vibrationerna inom oss. Känna hur hjärtat vibrerar av liv och hur vi kan ge oss hän i glädjefylld sång tillsammans. Och när vi just sjunger så tillsammans stärker vi varandra och får känna livets nerv. Som med allt i livet ger övning färdighet. Det kan ta tid att komma bortom ord och takter och rytmer. Men allt finns redo där – trummor, harmonium, rösten, mindre rytminstrument, händer, fötter… och så hjärtat som redan slår i sin trygga rytm.Alla är välkomna! Ta gärna med vänner, barn, instrument.


För dig som vill lära dig att spela harmonium eller trumma kommer vi att hålla kirtanskola innan kirtan. Mer information kommer inom kort! Anmäl gärna ditt intresse till info@uppsalayogaskola.se


När?

En lördag per månad, kirtanskola 11.30-12.30

med Atmanivedan och Atmasundari från Stockholms yogaskola. Kirtanskolan har begränsat antal platser.


Kirtan 13-14.. Du kan komma bara på kirtan eller kirtanskolan eller på båda. Datum: 1 feb, 7 mars, 4 april, 2 majUppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala


info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved