Kalendarium

UPPSALA YOGASKOLA

 ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981Se veckoschema här

Endast specialklasser och evenemang som inte händer varje vecka anges nedan.

Håll extra utkik via bokningssidan om någon klass blir inställd eller flyttas online.Under den här tiden då många klasser ändras, hänvisar vi till bokningssystemet för den mest uppdaterade informationen.

Sommarschema kommer inom kort.


Workshop: Frihet - 14 feb 2020


Vad är frihet för dig?
Vad hindrar dig från att uppleva frihet?
Hur kan du känna mer frihet i ditt liv?

Det kommer vi tillsammans genom olika övningar att utforska.
Många övningar gör vi två och två, och en del tid kommer vi att vara hela gruppen.


Jag hoppas och tror att du kommer att lära känna dig själv bättre och få veta vad du behöver för att känna mer frihet. Jag tror också att du kommer att känna mycket närvaro under workshopen och få verktyg att
hitta närvaro lättare efteråt. Livet sker nu - mer närvaro innebär mer liv.


Jag jobbar sedan 2007 som massageterapeut och sedan 2018 även som livscoach. Det är framför allt under utbildningen till coach 2016-2018 som jag lärde mig verktygen som vi kommer att använda under workshopen. Läs mer om mig och min Zen Coaching på www.zenknut.se


Normalpris:

400:- (te och frukt ingår)


Earlybirdpris:

(12,5% rabatt om du bokar och betalar senast 11/10): 350:-


Mängdrabatt (25%) om du anmäler dig till alla tre workshoparna jag kommer att hålla:
1.Kärlek 27/9

2.Frihet 14/2 kl 10-13

3.Komma hem till dig själv 11/4 kl 10-13

Alla tre gångerna: 900:-I dessa corona-tider håller vi minst 1,5 meters avstånd till varandra.

och antalet platser maximerat till 12. Vid minsta symtom får du avboka utan kostnad fram till en timme innan workshopen börjar.Föreläsning:

Maitri (Kärleksfull vänlighet) - 7 mars 2020"I Yoga Sutras beskrivs fyra träningsbara attityder som ger oss sinnesfrid. Dessa attityder bygger på den första, Maitri, som kan översättas till kärleksfull välvilja och är en träningsbar förmåga. När vi utvecklar maitri kommer de andra attityderna - medkänsla, glädje och jämvikt - att följa naturligt. Föreläsningen går djupare in i begreppet och hur vi praktiskt kan träna denna förmåga".


Vi har glädjen att bjuda in Mattias (Gopala) Hagman för att prata om ett kapitel ur sin bok Leva Yoga.


Mattias är yoga- och meditationslärare, beteendevetare och ayurvedisk hälsorådgivare startade Gävle Yogaskola 2001 och är affilierad till Satyananda Yoga Sverige. Han håller regelbundna kurser och föredrag till allmänheten, företag och organisationer. Gopala är en riktig lärare som brinner för att hitta rätt liknelse för att förklara komplexa begrepp.

Sedan 2006 är han även en av ledarna för den nationella yogalärarutbildningen inom Satyananda Yoga Sverige och är även odrförande i Satyananda Yoga Sverige. 


När? Söndag 7 mars kl 14-16Lär dig Tension Release Excercise (TRE)  i grupp


Klasserna kommer att flyttas till Zoom under dessa virustider. Anmäl dig som vanligt via bokningsysstemet så får du mer information via mejl.


Visste du att din kropp har en inbyggd förmåga att skaka av sig stress och spänningar? TRE är en revolutionerande teknik för att släppa fysiska och emotionella spänningar direkt genom kroppen. Genom en serie enkla fysiska övningar så kan du aktivera en naturlig väg för stress-release som redan finns inbyggd i ditt nervsystem. 


TRE står för Tension Release Exercise och aktiverar genom några korta övningar, en naturlig vibrationsmekanism som kroppen har. Vibrationerna hjälper musklerna slappna av och kan bearbeta stress och vissa fysiska besvär. TRE kan bl.a. förbättra din sömn, hjälpa dig få en mer grundad vardag och frigöra spänningar i musklerna. ⁣


Du kan få vara i metoden både som erfaren eller ny utövare.


Efter 3-4 ledda lektioner kan du göra TRE på egen hand, och det blir ett verktyg du kan använda för att själv hitta djupavspänning.⁣


TRE i grupp är för en liten grupp på 5 personer där du kan få individuell vägledning. Vägledningen kan därför anpassas till både nya och erfarna TRE-utövare.


Så kom med och lär dig använda det din kropp redan kan! Lär dig ett naturligt sätt att slappna av från djupet inom dig. Du behöver inga förkunskaper. ⁣


Mer information finns på kajsatuggey.com

Titta på en 8 min kortdokumentär om TRE här


𝐎𝐦 𝐊𝐚𝐣𝐬𝐚:⁣

Kajsa började med TRE 2013 och har sen dess utbildat sig till certifierad TRE provider. Under de senaste två åren har hon jobbat mycket med ungdomar och lärt dem denna teknik som dem kan ta med sig hela livet.⁣


Det Kajsa uppskattar mest om TRE är att det är en helt naturlig funktion som finns i kroppen som betyder att alla har tillgång till det, oavsett ålder, hur aktiv man är eller vart man är i livet. ⁣


Dessutom när man väl har lärt sig använda TRE så kan man göra det själv, vart man är och när man vill. Kajsa tycker om att lyssna till och jobba med kroppen för att få en djupare självförståelse, och älskar att vara ute i naturen. ⁣TRE i grupp nybörjare/fortsättning 1.5 h

Pris: 400kr:


TRE i grupp fortsättning 1 h

Fortsättningspasset är för dig som har gjort TRE en eller fler gånger, och gärna minst en gång med Kajsa. Vi tar ett steg vidare med vår utveckling av TRE och pratar om vikten av självreglering både i TRE och livet, testar att 'leka' med TRE och prövar några nya sätt att göra TRE.

Pris: 200kr, 8 platser:


Kommande datum:

öppen nivå = 1.5h nybörjare/fortsättare

fortsättning = 1h, tagit minst en lektion för Kajsa tidigare


14/11 16.15-17.45 (öppen)

21/11 16.15-17.30 (öppen)

29/11 15.30-17 (öppen)

5/12 12.45-13.45 (fortsättning)

13/12 10.30-12.00 (öppen)

19/12 13.30-14.30  (fortsättning)


Begränsat antal platser. Anmälan är bindande. Betalning direkt till Kajsa på plats eller via Actiway. Ingår ej i terminskort eller klippkort.Funkar inte datumen för dig eller vill du hellre boka en enskild lektion? Kontakta Kajsa direkt på trekajsa@gmail.com' En enskild lektion kostar 800 kr.Dansmeditaion


Sha'im [sha-im] är ett blandord av engelskans Shine (skina som solen) och hebreiskans Chaim (liv, hälsa). Det är en dynamisk dansmedtiation för glädje, kondition och personlig utveckling, som utformats av Susanna.


Vi rör oss med intuitiva rörelser för full hälsa på alla plan, en livets dans där allt som varit, är och kommer får utrymme. Musiken väcker känslor, tankar, minnen och vi rör oss med allt som dyker upp, precis som kroppen själv vill. Du behöver inte kunna dansa, bara lyssna in hur kroppen vill röra sig just idag.


I Sha'im rör vi oss till musik från världens alla hörn, olika tidsepoker, känd och okänd
musik. Endel musik kommer du gilla, annan musik kommer du inte tycka om. Bara dansa med den känsla och rörelse som dyker upp. Mellan varje låt är det paus då vi stannar rörelsen och nollställer oss på tankar och känslor inför nästa låt. Och på det sättet varvar vi ned oss till total stillhet.


Vi avslutar med liggande meditation i tystnad, en låt med något tema och sen stretchar vi igenom kroppen. Ofta är vi helt svettiga på slutet. Svettiga, glada och alldeles rena inuti. För att hjälpa oss att vända blicken inåt blundar vi hela klassen. Ögonbindlar i siden finns att låna.


Kom och dansa eller rör dig, släpp taget om minnen och känslor som stängt in sig i
kroppen och öppna upp som en knopp som slår ut i blom.


(Vi har bytt namn på denna klass från (Osho) Fartfylld Dansmeditation till Sha'im intuitive movements, då det är ett eget koncept som Susanna byggt upp över de sensate åren. Om du gått tidigare kommer du känna igen dig i rytmerna!)


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?

Vissa söndagar 11.00-12.30 med Susanna. Datum för hösten blir 3 söndagen i månaden 20 sept, 18 okt, 15 nov och 20 dec.
Du kan köpa klippkort på plats.Workshop: Frigörande Dans med Mirna


Fria rörelser utan prestation med uppmärksamheten riktad till upplevelsen i kroppen. Meditation i rörelse som aktiverar livsenergin och hjälper dig uppleva det inre lugnet. Ett sätt att stärka din självkännedom. En metod för att sänka stressnivån. Motion för kropp och själ. Musik från olika kulturer. Dansinspiratören föreslår varierande rörelser under passets gång, men det är du som bestämmer vilka rörelser som känns rätt för din kropp just i stunden. Enligt frigörande dans med de 7 rytmerna. Du kan läsa mer här.


Nivå: Passar alla nivåer
Intensitet: bestämmer du (lätt - hög)


När?

Vissa söndagar 11.00-12.30 med Mirna. Datum för hösten blir 16 aug, 13 sept, 11 okt, 8 nov, 6 dec
Du kan köpa klippkort på plats.
Klangresa/Gongbad


Klangresan är en guidad grupp-meditation. Mjuka, vackra klanger från tibetanska klangskålar tillsammans med en läst text leder deltagarna på en vandring genom ett inrelandskap.


Gongbad: gongarnas vibrationer sköljer över dig och ditt energisystem.


Gongen har en förmåga att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Den är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, och hjälper dig att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar och ger vitaliserande effekt. Läs mer på Erikas hemsida här


Nivå: Inga förkunskaper

Kostnad: Klangresa 200 kr/gång. Kontant på plats. Ingår ej med terminskort


När?

Vissa söndagar 14.30-16.00 med Erika
Höstens datum blir
Klangresa: 6 sept, 15 nov
Gongbad: 11 okt och 13 dec
***notera även att Erika och Susanna har retreat tillsammans på Liljero 25-27 sept.

Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala


info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved