Lärare

UPPSALA YOGASKOLA

 ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981

PRESENTATION


Här nedan följer en kort presentation av våra yogalärare och engagerade ledare!

SUSANNA

Susanna Godeé äger, leder, förvaltar och utvecklar Uppsala Yogaskola. Hon har varit chef sen 2017 och ägare sen 2019. Från första dagen som hon kom hit har Uppsala Yogaskola varit ett hem för henne och hon tillbringar gärna tid på centret. Susanna är en eldsjäl som sprutar av idéer och inspiration och hon bjuder alltid på ett leende!


Susanna leder:

Satyananda Yoga tisd kl 19, Yoga Styrka Lunchklass fred, Sha'im Dansmeditation söndagar, det administrativa arbetet och arbetslaget!Vad betyder yoga för dig?

"Yoga är Glädje, Energi och Närvaro. Det känns som att jag alltid har hållit på med yoga - långt innan jag gått någon formell lektion. Djupet och stillheten i meditation (och bön) har följt mig sen jag var liten och behovet att få röra kroppen för att både få ut energi och få ny energi har alltid funnits där. Yogan är ett fantastiskt system för att utforska vad det är att vara människa och medmänniska, att älska sin nästa som sig själv och stretcha sitt hjärta. Det är egentligen just det att erfarenheten av

livet överensstämmer med hur yoga beskriver människan och världen som gör att jag klickat."


ANANDAROOPA

Maria Andersson Rotim ägde Uppsala Yogaskola tillsammans med sin man (Karmaroopa/Zeljko) 2000-2018. 

Anandaroopa har betytt oerhört mycket för Uppsala Yogaskola genom åren. Sedan 1997 har hon lärt många av oss att praktisera yoga och meditation, alltid lika lugn och tålmodig! Speciellt uppskattas hon för sin lugna, melodiska röst som guidar oss under yoga nidra.


Anandaroopa leder:

Yoga lunch lunchklass, Gravidyoga, Mamma-baby-yoga, KirtanVad betyder yoga för dig?

”Att vara i rörelsen, i stillheten och allt däremellan! I förundran och i tacksamhet.

Att få hålla i yogakurserna och gravidyogan är för mig en glädje.

Ynnesten att få föda och att födas är väl det största vi får vara med om!

Yogan erbjuder oss redskap som stärker

vår tilltro till oss själva och att våga lita på kroppens inneboende förmåga att föda.”KARMAROOPA

Zeljko Rotim ledde Uppsala Yogaskola tillsammans med sin fru Anandaroopa 2000-2018. Han är en engagerad och omtyckt yogalärare med glimten i ögat. Karmaroopa har alltid ett skämt till hands och får oss att skratta. Samtidigt har han en förmåga att sätta fingret på djupare frågor som var och en av oss behöver arbeta med. Han levererar kunskap och klokhet på ett finurligt och lättsamt sätt, kanske genom att dra en lustig historia. När du kommer hem efteråt kan du inte låta bli att fundera vidare på det där han sa och inser att det ligger stor sanning i det. Karmaroopas intresse för träning, hälsa och friskvård är stort och han ser till att vara uppdaterad och påläst om nya rön och om forskning. Han är både Yoga- och meditationslärare, friskvårdskonsult, medicinsk massageterapeut och yogamassör samt personlig tränare och har lång erfarenhet inommeditation.


Karmaroopa leder:
Yoga fördjupningskurs månd 17.30Vad betyder yoga för dig?

”Yoga är ett sinnestillstånd, när du inte saknar någon, inte vill vara någon annanstans och inte vill

vara någon annan.”

THERESA

Theresa Barguirdjian föddes i Kanchanaburi, Thailand och har bott många år i Frankrike. Till Sverige kom hon 2005. Uppsala Yogaskola blev då hennes första yogashala och hon kände sig hemma varje gång hon kom dit. Theresa gick ut Axelsons yogalärarutbildning 2017 och har även gått barnyogalärarutbildning på Kids Yoga Foundation Sverige, moduler för Yoga for the Special Child samt kurser för yogamassage. Hon är den eviga yogastudenten och har utövat de flesta yogastilar.


Theresa leder:
Vinyasa sönd, måndag lunch, Familjeyoga, asiatisk yogamassageVad betyder yoga för dig?

”Yogan är mitt ankare. Den ger mig kraft, glädje och lugn. Yoga ger en känsla av att vara

sann, kärleksfull och vänlig - både mot sig själv och mot omgivningen. Utan den grunden

finns ingen mening att leka spirituell, meditera eller göra asanas. Då blir allt bara

gymnastik och form - utan innehåll.”

SIMON

Simon Rotim är en välberest ung man som vart han än kommer i världen imponerar på

människor med sin fantastiska vighet och styrka. Han är oerhört duktig på att läsa av

kroppen och se vad du behöver jobba med och hur. Genom systematiska övningar

guidar han dig till bättre styrka och balans.

Simon tränar och tävlar i manlig artistisk gymnastik och vann 2018 SM i sin

ålderskategori.


Simon leder:
Styrka, flexibilitiet och balans, vissa temaklasser och/eller workshopsVad betyder yoga för dig?

Sinnesro.

Genom min träning och genom yogan har jag lärt mig att fokusera, slappna av och hitta en plats där jag kan känna mig helt lugn.

SAVITA

Helene Savita Joelsson är utbildad yogalärare inom Satyananda yoga sedan 2003. Hon är också utbildad inom yoga för barn och certifierad barnyogalärare genom KYF – kids yoga Foundation Sverige. På yogagalan 2018 fick hon stipendium för sina insatser för barnyoga i Sverige. Savita brinner för att yoga ska bli tillgängligt för alla.


Savita leder:
Möt Helgen i Balans fredagar , Ungdomsyoga lördagar, Familjeyoga lördagar, specialklasser i pranayama, morgonmantra


Vad betyder yoga för dig?

”Yoga är livets vatten, mitt livselixir som ger mig kraft och lust. Yoga är så mycket för mig och jag gör det hela tiden. Att ta två medvetna andetag är yoga, att sitta ner i stillhet en stund är yoga, att hela tiden jobba för ökad medvetenhet och självkännedom är yoga, att svettas i olika fysiska rörelser är också yoga. Den fysiska yogan är underbar, att lära känna sig själv genom olika asanas tar ett helt liv. Till sist det bästa, yoga nidra, djupavslappning som ger en så härlig återhämtning på så kort tid. Det roligaste med yoga för barn är det ständiga och snabba utbytet mellan eleven och läraren, barnen är hela tiden med och skapar lektionen."
AMRITASAGAR

Lena Ring gick yogalärarutbildning inom Satyananda yoga 2007-2009. Hon valde även att initiera sig inom Satyananda traditionen och fick då sitt spirituella namn Amritasagar. Senare har hon utbildat sig i Mediyoga och Holiyoga (inkl RÖST och HORMON). Hon har dessutom gått kurser i att spela gong och klangskålar.

"All yoga behövs för olika personer i olika skeden av sin livsresa”. HoliYogan är närvarande, mjuk och fysiskt enkel yoga. Den genomsyras av chakrapsykologi och bygger på härliga toningar och chantings för att både manifestera och komma djupare. Satyananda yoga med fokus på klassiska asanas som solhälsningen likväl som på andlig utveckling och osjälviskt tjänande är en yogaform som har allt från det fysiska till det filosofiska. Detta är en större bredd än de flesta västerländska yogaformer som ofta fokuserar på yoga mer som fysisk träning."


Amritasagar leder:
Möt helgen i Balans fredagar, Satyananda Yoga: Fokus meditation söndagar, morgonmantra


Vad betyder yoga för dig?

"Idag är yogan ständigt närvarande för mig. Den har gett mig andlig näring, en helt annan kroppsmedvetenhet och rörlighet, sätt att hantera stress och stanna upp och vara kvar även i komplexa känslor, vara mindre dömande mot mig själv samt förmåga att lyssna inåt. Yoga är för mig livskvalitet. Jag vill att du ska kunna komma på mina lektioner och  släppa kamp och prestation och hitta din egen inre stillhet och ditt inre leende."

JOHAN G.

Johan har yogat regelbundet på Uppsala yogaskola sedan 2002. Han går nu SYS yogalärarutbildning.


Johan G leder:
Yoga Grundkurs vikarieVad är yoga för mig:

”För mig är det något mer än Indisk stretching och träning. Jag gillar idén att det är en kombination av ”head, heart and hand”. Huvudet, eller den inre rösten är alltid med oss, ger råd, men är ofta också dömande och nästan aldrig tyst. Hjärtat är något annat, mer än känsla av att ha en kärna, ett kraftcentrum som går utöver allt annat. Till sist finns kroppen där som den grubblande människan oftast glömmer bort. Jag tycker yogan handlar om att få kombinera dessa tre. Att i medvetna kroppspositioner vara ett vittne till den inre rösten, öppnar upp för en känsla av att vara här och nu. Och det är ju inte så dumt. Man blir faktiskt även starkare och vigare, vilket gör livet lite lättare.”

ADHYATMATARA

Elahe är yoga-och meditationslärare inom satyanandayogatraditionen. Hon är vidareutbildad inom flera områden;  gravidyoga av Elisabeth Serrander, barnyoga av Yogablog, Mediyoga av Göran boll samt är utbildad Yoga terapeut. Hon har lång erfarenhet av att jobba med stress, fibromyalgi och cancerpatienter på onkologimottagningen. Hon är initierad till karma sannyasa av Swami Niranjanananda Saraswati i Slovenien 2006. Hennes yogiska namn är Adhyatmatara, som betyder ungefär stjänan till det högre självet/själen.


Adhyatmatara leder:

Yogisk Stresshantering tisdagar 17.30


Vad betyder yoga för dig?

Att ha tålamod och acceptans och att vara här och nu. Utan yoga vet jag inte hur jag hade hanterat livets utmaningar!


HENRIK

Henrik har yogat på Uppsala yogaskola under mer än 15 år. Han uppskattar Satyananda yoga för att där finns plats för både enkla asanas som utförs med närvaro och meditationer med stora möjligheter till fördjupning. Går nu Satyananda Yoga Sveriges yogalärarutbildning.Jag yogar för att slappna av, för att må bra, för att göra mig blank och öppen inför det som dagen möter mig med. Yoga ger mig möjlighet att förankra mig i mig själv och skapar också möjlighet till en annan kvalité i livet.


Henrik leder:
Grundkurs Satyanandayoga, morgonmantra, Kirtan, specialklasser i pranayamaERIKA

Erika är diplomerad klangmassör sedan hösten 2009, utbildad av Ina Kornfeld i Järna efter Peter Hess metod. Första gången hon stötte på Tibetanska klangskålar var vid ett besök på Yasuragi

Hasseludden. Det blev en uppenbarelse för henne. "Vilket fantastiskt redskap för att nå

hälsa och välbefinnande!", tänkte hon. Hon upplevde att klangerna från skålarna inte bara behandlade kroppen utan verkade

djupt, ända ner i själen. Klangerna var goda, kroppen blev lycklig och själen hel. Numera vet hon att klangerna har samma effekt även på andra människor och vill förmedla det till andra.


Erika leder:

Klangresor/Gongbad (vissa söndagar) och lunchgong (vissa tisdag lunch).


MIRNA

Mirna Milaković Bauer är en diplomerad dansinspiratör för Anne Grundel sedan 1998. Mirna, liksom Anne, tycker att frigörande dans ska finnas överallt i samhället som en form av friskvård. För henne är frigörande dans ett naturligt och skonsamt sätt att röra på kroppen. Med hjälp av musik från olika världsdelar och olika rytmer inspirerar hon deltagarna att vända blicken inåt och lyssna på kroppens impulser att röra sig. Helt kravlöst och utan prestationsångest. Totalt närvarande i stunden. Med andra ord - lustfylld och utforskande meditation i rörelse!


Mirna leder:

Frigörande Dans (De 7 rörelserytmerna) söndagar

AMANDA


2011 gick Amanda en ledarutbildning i Frigörande dans för Anne Grundel. Den gav henne en grundförståelse för hur viktigt det är att möta och ta hand om kroppen. Hon fann också en oerhörd glädje i att få dansa fritt och njuter av att få dela med sig av denna glädje så att många människor får uppleva det.


Amanda har sedan 2011 deltagit i många kurser inom personlig utveckling med syfte att läka sig själv och få kunskap om hur hon kan förmedla kunskaperna vidare. Temat har de senaste åren fokuserats till kurser inom kroppskännedom och läkning genom rörelse och Amanda har fastnat för teknikerna Somatic Education och Rytmisk Rörelseträning. De två teknikerna är besläktade på så vis att de har fokus på hur rörelse kan förbättra en individs hälsa genom ominlärning. På kurserna har Amanda också lärt sig anatomi och fysiologi. Hon får en allt större förståelse för hur allt hänger ihop i kroppen samt hur fysisk, mental och psykisk hälsa hör ihop. Amanda går kontinuerligt fler kurser för att fördjupa och utveckla den kunskap hon har.


2014 genomgick Amanda en AuraTransformation™ vilket gav ny kraft och nya möjligheter till en permanent förändring. 2016 gick utbildade sig Amanda till Auraförmedlare™ och 2018 fördjupade hon den kunskapen genom en Certifieringskurs.

JULIUS


Julius specialitet är helkroppsstyrka. Han har länge arbetat som instruktör i manlig artistisk gymnastik och kampsport där rörlighet, men också stabilitet, för både leder och muskler är i fokus. Julius erbjuder personlig träning för den som vill ha en bättre livskvalitet men som också är villig att utmana sig fysiskt på många sätt och nivåer.

Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala


info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved