Lärare

UPPSALA YOGASKOLA

 ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

Etabl. 1981

PRESENTATION


Här nedan följer en kort presentation av våra yogalärare och engagerade ledare!

SUSANNA

Susanna Godeé leder, förvaltar och utvecklar Uppsala Yogaskola och har stor passion för att låta yoga få leda till ett harmoniskt vardagsliv. Från första dagen som hon kom hit har Uppsala Yogaskola varit ett hem för henne och hon tillbringar gärna tid på centret. Susanna är en eldsjäl som sprutar av idéer och inspiration och hon bjuder alltid på ett leende!


Vad betyder yoga för dig?

"Yoga är Glädje, Energi och Närvaro. Det känns som att jag alltid har hållit på med yoga - långt innan jag gått någon formell lektion. Djupet och stillheten i meditation (och bön) har följt mig sen jag var liten och behovet att få röra kroppen för att både få ut energi och få ny energi har alltid funnits där." Yogan är ett fantastiskt system för att utforska vad det är att vara människa och medmänniska, att älska sin nästa som sig själv och stretcha sitt hjärta. Det är egentligen just det att erfarenheten av livet överensstämmer med hur yoga beskriver människan och världen som gör att jag klickat."


Susanna är utbildad yogalärare inom Satyanandatraditionen och har gått utbildningar för meditaiton, mindtrainer, mindfulness och stärkande yoga. Yogans övningar och reflektion går hand i hand i hennes undervisning.⁣ANANDAROOPA

Maria Andersson Rotim ägde Uppsala Yogaskola tillsammans med sin man (Karmaroopa/Zeljko) 2000-2018. 

Anandaroopa har betytt oerhört mycket för Uppsala Yogaskola genom åren. Sedan 1997 har hon lärt många av oss att praktisera yoga och meditation, alltid lika lugn och tålmodig! Speciellt uppskattas hon för sin lugna, melodiska röst som guidar oss under yoga nidra.


Vad betyder yoga för dig?

”Att vara i rörelsen, i stillheten och allt däremellan! I förundran och i tacksamhet.

Att få hålla i yogakurserna och gravidyogan är för mig en glädje.

Ynnesten att få föda och att födas är väl det största vi får vara med om!

Yogan erbjuder oss redskap som stärker

vår tilltro till oss själva och att våga lita på kroppens inneboende förmåga att föda.”KARMAROOPA

Zeljko Rotim ledde Uppsala Yogaskola tillsammans med sin fru Anandaroopa 2000-2018. Han är en engagerad och omtyckt yogalärare med glimten i ögat. Karmaroopa har alltid ett skämt till hands och får oss att skratta. Samtidigt har han en förmåga att sätta fingret på djupare frågor som var och en av oss behöver arbeta med. Han levererar kunskap och klokhet på ett finurligt och lättsamt sätt, kanske genom att dra en lustig historia. När du kommer hem efteråt kan du inte låta bli att fundera vidare på det där han sa och inser att det ligger stor sanning i det. Karmaroopas intresse för träning, hälsa och friskvård är stort och han ser till att vara uppdaterad och påläst om nya rön och om forskning. Han är både Yoga- och meditationslärare, friskvårdskonsult, medicinsk massageterapeut och yogamassör samt personlig tränare och har lång erfarenhet inommeditation.


Vad betyder yoga för dig?

”Yoga är ett sinnestillstånd, när du inte saknar någon, inte vill vara någon annanstans och inte vill

vara någon annan.”
SAVITA

Helene Savita Joelsson är utbildad yogalärare inom Satyananda yoga sedan 2003. Hon är också utbildad inom yoga för barn och certifierad barnyogalärare genom KYF – kids yoga Foundation Sverige. På yogagalan 2018 fick hon stipendium för sina insatser för barnyoga i Sverige. Savita brinner för att yoga ska bli tillgängligt för alla.


Vad betyder yoga för dig?

”Yoga är livets vatten, mitt livselixir som ger mig kraft och lust. Yoga är så mycket för mig och jag gör det hela tiden. Att ta två medvetna andetag är yoga, att sitta ner i stillhet en stund är yoga, att hela tiden jobba för ökad medvetenhet och självkännedom är yoga, att svettas i olika fysiska rörelser är också yoga. Den fysiska yogan är underbar, att lära känna sig själv genom olika asanas tar ett helt liv. Till sist det bästa, yoga nidra, djupavslappning som ger en så härlig återhämtning på så kort tid. Det roligaste med yoga för barn är det ständiga och snabba utbytet mellan eleven och läraren, barnen är hela tiden med och skapar lektionen."SWAMI MAITREYI

Swami Maitreyi är en av satyananda yogas mest erfarna lärare. Hon började praktisera Yoga i Uppsala på Uppsala Yogaskola 1985. Hon gick den första yogalärarutbildningen ledd av Swami Omananda och Swami Nirvikalpananda och undervisade på skolorna i Uppsala och Stockholm. 1992 åkte hon till Bihar School of Yoga för att delta i en 6 månaders Sannyaskurs under ledning av Swami Niranjanananda. Under de 6 månaderna bestämde hon sig för att leva ett liv som sannyas och dedikera sitt liv till yoga och sannyas. De senaste 10 åren har hon levt och verkat i Colombia och har hållit kurser och seminarier i stora delar av Sydamerika.


Hon bor nu i Sverige igen och håller kurser för att fördjupa erfarenheten av yoga och meditation.AMRITASAGAR

Lena Ring gick yogalärarutbildning inom Satyananda yoga 2007-2009. Hon valde även att initiera sig inom Satyananda traditionen och fick då sitt spirituella namn Amritasagar. Senare har hon utbildat sig i Mediyoga och Holiyoga (inkl RÖST och HORMON). Hon har dessutom gått kurser i att spela gong och klangskålar.

"All yoga behövs för olika personer i olika skeden av sin livsresa”. HoliYogan är närvarande, mjuk och fysiskt enkel yoga. Den genomsyras av chakrapsykologi och bygger på härliga toningar och chantings för att både manifestera och komma djupare. Satyananda yoga med fokus på klassiska asanas som solhälsningen likväl som på andlig utveckling och osjälviskt tjänande är en yogaform som har allt från det fysiska till det filosofiska. Detta är en större bredd än de flesta västerländska yogaformer som ofta fokuserar på yoga mer som fysisk träning."


Vad betyder yoga för dig?

"Idag är yogan ständigt närvarande för mig. Den har gett mig andlig näring, en helt annan kroppsmedvetenhet och rörlighet, sätt att hantera stress och stanna upp och vara kvar även i komplexa känslor, vara mindre dömande mot mig själv samt förmåga att lyssna inåt. Yoga är för mig livskvalitet. Jag vill att du ska kunna komma på mina lektioner och  släppa kamp och prestation och hitta din egen inre stillhet och ditt inre leende."
ADHYATMATARA

Elahe är yoga-och meditationslärare inom satyanandayogatraditionen. Hon är vidareutbildad inom flera områden;  gravidyoga av Elisabeth Serrander, barnyoga av Yogablog, Mediyoga av Göran boll samt är utbildad Yoga terapeut. Hon har lång erfarenhet av att jobba med stress, fibromyalgi och cancerpatienter på onkologimottagningen. Hon är initierad till karma sannyasa av Swami Niranjanananda Saraswati i Slovenien 2006. Hennes yogiska namn är Adhyatmatara, som betyder ungefär stjänan till det högre självet/själen.


Vad betyder yoga för dig?

Att ha tålamod och acceptans och att vara här och nu. Utan yoga vet jag inte hur jag hade hanterat livets utmaningar!EVA GRAPE ERSSON

Eva har stor erfarenhet och passion för graviditet, födsel och föräldraskap. Hon är utbildad socionom och arbetar som doula, profylaxinstruktör, har förlossningsförberedande samtal och håller gravid- och mammababyyoga. Eva är van att se helheter, att se människan i sin kontext, i sitt sammanhang och hur vi påverkas av allt vi är med om. Hon brinner för att arbeta med födande för att hon vet att hur vi föder påverkar den första tiden som förälder och att upplevelsen finns med oss resten av våra liv.

Känslan av trygghet är det absolut viktigaste när vi föder och det vill Eva förmedla och bjuda in till.


Vad betyder yoga för dig?

För mig är det så tydligt att allt i våra liv hänger ihop och på yogamattan vävs det samman och kan både övas och praktiseras. Body-mind connection blir extra tydligt när vi är gravida och föder barn och det är något av det största vi är med om i livet. En händelse så stor och avgörande kommer alltid finnas med oss. I gravid- mammababyyogan och bäckenbottenyogan hittade jag en bit till i pusslet kring graviditet och födande. När jag pratar om födande inser jag ofta att det också handlar om livet i stort. Att föda är essensen av Liv, intensivt och allt på en gång, och då är yogan är ett mycket bra sätt att förbereda sig. Rent fysiskt har vi stor hjälp när vi föder av den kroppskännedom och möjlighet till inkänning som yogan kan ge oss. Medveten närvaro, tillåtelsen att vara i det som är oavsett om det känns bra eller dåligt, avslappning och mental förberedelse, allt som ökar den här body-mind connection, är också hjälpsamt under graviditet, födande och till tiden efteråt.AMANDA

Amanda arbetar som Biträdande rektor på en Waldorfförskola, leder frigörande dans och driver företaget Amandas Rörelseterapi (www.rorelseterapi.com). 2011 gick Amanda en ledarutbildning i Frigörande dans för Anne Grundel. Den gav henne en grundförståelse för hur viktigt det är att möta och ta hand om kroppen. Hon fann också en oerhörd glädje i att få dansa fritt och njuter av att få dela med sig av denna glädje så att många människor får uppleva det.


Amanda har sedan 2011 deltagit i många kurser inom personlig utveckling med syfte att läka sig själv och få kunskap om hur hon kan förmedla kunskaperna vidare. Temat har de senaste åren fokuserats till kurser inom kroppskännedom, anatomi, fysiologi och kunskap om kroppens självläkande förmåga. Hon får en allt större förståelse för hur allt hänger ihop i kroppen samt hur fysisk, mental, andlig och psykisk hälsa hör ihop. Amanda går kontinuerligt fler kurser för att fördjupa och utveckla den kunskap hon har. Senaste nytillskottet var en utbildning i LIFE-Therapy (https://www.life-therapy.com/behandling/)
BAWANTEE

Bwantee inspireras att utforma en yogaform som är hälsofrämjande för både kropp och sinne. Hon vill att yoga ska vara lustfyllt och nyupptäckande för både kropp och sinne. Bawantee är yogalärare utbildad i sitt hemland Mauritius och har sedan vidareutbildat sig i Sverige. Hon har varit hälsoinspiratör på sin arbetsplats och har stor efarenhet av att leda olika grupper.ERIKA

Erika är diplomerad klangmassör sedan hösten 2009, utbildad av Ina Kornfeld i Järna efter Peter Hess metod. Första gången hon stötte på Tibetanska klangskålar var vid ett besök på Yasuragi

Hasseludden. Det blev en uppenbarelse för henne. "Vilket fantastiskt redskap för att nå

hälsa och välbefinnande!", tänkte hon. Hon upplevde att klangerna från skålarna inte bara behandlade kroppen utan verkade

djupt, ända ner i själen. Klangerna var goda, kroppen blev lycklig och själen hel. Numera vet hon att klangerna har samma effekt även på andra människor och vill förmedla det till andra.MIRNA

Mirna Milaković Bauer är en diplomerad dansinspiratör för Anne Grundel sedan 1998. Mirna, liksom Anne, tycker att frigörande dans ska finnas överallt i samhället som en form av friskvård. För henne är frigörande dans ett naturligt och skonsamt sätt att röra på kroppen. Med hjälp av musik från olika världsdelar och olika rytmer inspirerar hon deltagarna att vända blicken inåt och lyssna på kroppens impulser att röra sig. Helt kravlöst och utan prestationsångest. Totalt närvarande i stunden. Med andra ord - lustfylld och utforskande meditation i rörelse!
Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala


info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved