Lärare

Etabl. 1981

Satyananda yogacenter:

UPPSALA YOGASKOLA

ETT LEVANDE YOGACENTER DÄR ALLA KAN VÄXA!

lEDARE

PRESENTATION

 

Här nedan följer en kort presentation av våra yogalärare och aktiva!

ANANDAROOPA

Maria Andersson-Rotim äger och driver Uppsala Yogaskola tillsammans med sin man (Zeljko) sedan år 2000. Anandaroopa har betytt oerhört mycket för Uppsala Yogaskola genom åren. Sedan 1997 har hon lärt många av oss att praktisera yoga och meditation, alltid lika lugn och tålmodig! Speciellt uppskattas hon för sin lugna, melodiska röst som guidar oss under yoga nidra. Det administrativa arbetet på yogaskolan kräver mycket av hennes tid, så för närvarande undervisar hon inte så ofta. Men hon håller uppskattade kurser i gravidyoga och leder kirtan (musikmeditation).

 

 

Vad är yoga för mig:

I rörelsen och i stillheten. Och förundran och tacksamhet över att få uppleva detta.

Att få hålla i yogakurser och att hålla i gravidyogan är för mig en glädje. Att få föda och att födas är väl det största vi får vara med om! Yogan erbjuder oss redskap som stärker vår tilltro till oss själva och att våga lita på kroppens förmåga att föda.

 

 

KARMAROOPA

Zeljko Rotim är en engagerad och omtyckt yogalärare med glimten i ögat. Karmaroopa har alltid ett skämt till hands och får oss att skratta. Samtidigt har han en förmåga att sätta fingret på djupare frågor som var och en av oss behöver arbeta med. Han levererar kunskap och klokhet på ett finurligt och lättsamt sätt, kanske genom att dra en lustig historia. När du kommer hem efteråt kan du inte låta bli att fundera vidare på det där han sa och inser att det ligger stor sanning i det. Karmaroopas intresse för träning, hälsa och friskvård är stort och han ser till att vara uppdaterad och påläst om nya rön och om forskning.

SIMON

Simon Rotim är en välberest ung man som vart han än kommer i världen imponerar på människor med sin fantastiska vighet och styrka. Han är oerhört duktig på att läsa av kroppen och se vad du behöver jobba med och hur. Genom systematiska övningar

guidar han dig till bättre styrka och balans.

Simon tränar och tävlar i manlig artistisk gymnastik och här på Uppsala Yogaskola

håller han i passet "Styrka, flexibilitet

& balans" på lördagar.

SAVITA

Helene Savita Joelsson är utbildad yogalärare inom Satyananda yoga sedan 2003. Hon är också utbildad inom yoga för barn och certifierad barnyogalärare genom KYF – kids yoga foundation Sverige.

 

Fråga: Vad betyder yoga för dig?

Helene;”Yoga är livets vatten, mitt livselixir som ger mig kraft och lust.”

”Yoga är så mycket för mig och jag gör det hela tiden. Att ta två medvetna andetag är yoga, att sitta ner i stillhet en stund är yoga, att hela tiden jobba för ökad medvetenhet och självkännedom är yoga, att svettas i olika fysiska rörelser är också yoga. Den fysiska yogan är underbar, att lära känna sig själv genom olika asanas tar ett helt liv. Till sist det bästa, yoga nidra, djupavslappning som ger en så härlig återhämtning på så kort tid. ”

”Det roligaste med yoga för barn är det ständiga och snabba utbytet mellan eleven och läraren, barnen är hela tiden med och skapar lektionen".

AMRITASAGAR

Lena Ring gick yogalärarutbildning inom Satyananda yoga 2007-2009. Hon valde även att initiera sig inom Satyananda traditionen och fick då sitt spirituella namn Amritasagar. Senare har hon utbildat sig i Mediyoga och Holiyoga (inkl RÖST och HORMON). Hon har dessutom gått kurser i att spela gong och klangskålar.

"All yoga behövs för olika personer i olika skeden av sin livsresa”. HoliYogan är närvarande, mjuk och fysiskt enkel yoga. Den genomsyras av chakrapsykologi och bygger på härliga toningar och chantings för att både manifestera och komma djupare. Satyananda yoga med fokus på klassiska asanas som solhälsningen likväl som på andlig utveckling och osjälviskt tjänande är en yogaform som har allt från det fysiska till det filosofiska. Detta är en större bredd än de flesta västerländska yogaformer som ofta fokuserar på yoga mer som fysisk träning."

 

Fråga: Vad betyder yoga för dig?

Lena: Idag är yogan ständigt närvarande för mig. Den har gett mig andlig näring, en helt annan kroppsmedvetenhet och rörlighet, sätt att hantera stress och stanna upp och vara kvar även i komplexa känslor, vara mindre dömande mot mig själv samt förmåga att lyssna inåt. Yoga är för mig livskvalitet. Jag vill att du ska kunna komma på mina lektioner och släppa kamp och prestation och hitta din egen inre stillhet och ditt inre leende.

ERIKA

Erika leder klangresor och lunchgong. Man kan kalla klangresan för en guidad gruppmeditation. Erika är diplomerad klangmassör sedan hösten 2009, utbildad av Ina Kornfeld i Järna efter Peter Hess metod.

Första gången hon stötte på Tibetanska klangskålar var vid ett besök på Yasuragi Hasseludden.

Det blev en uppenbarelse för henne. "Vilket fantastiskt redskap för att nå hälsa och välbefinnande!", tänkte hon.

Hon upplevde att klangerna från skålarna inte bara behandlade kroppen utan verkade djupt, ända ner i själen. Klangerna var goda, kroppen blev lycklig och själen hel. "Numera vet jag att klangerna har samma effekt även på andra människor."

 

 

 

THERESA

Theresa Barguirdjian föddes i Kanchanaburi, Thailand. Till Sverige kom hon 2005. "Det var Uppsala Yogaskola som var min första yogashala", berättar hon.

"Jag kände mig hemma varje gång jag kom dit".

Hon gick ut Axelsons yogalärarutbildning i juni 2017 och går nu på barnyogalärarutbildning på Kids Yoga Foundation Sverige.

"Jag går parallellt Yoga for the Special Child – utbildning i Stockholm."

 

Fråga: Vad betyder yoga för dig?

Theresa: Yogan är mitt ankare. Den ger mig kraft, glädje och lugn.

Yoga ger en känsla av att vara sann, kärleksfull och vänlig - både mot sig själv och mot omgivningen.

Utan den grunden finns ingen mening att leka spirituell, meditera eller göra asanas. Då blir allt bara gymnastik och form - utan innehåll.

EVA

Eva har varit aktiv på Uppsala Yogaskola sedan 2003 och är utbildad Satyananda yogalärare sedan 2015. Eva leder Yoga Grund där hon lär ut yoga och meditation. Eva har en lugn och behaglig röst och berättar pedagogiskt om syftet med övningarna och hur små justeringar i kroppspositionerna kan ändra effekten i kroppen.

 

Fråga: Vad betyder yoga för dig?

Eva: Yoga ger mig den utmaning som jag behöver för att må bra och fortsätta att utvecklas som människa. Och eftersom Yoga är ett så omfattande system så behöver jag inte oroa mig för att utmaningarna ska ta slut Att få ge både mig själv och mina elever möjlighet till en paus ifrån det brus som vi dagligen har runt omkring oss, att få lära ut olika yogatekniker och under en stund vara en del av en lektion där vi riktar uppmärksamheten inåt, det är en lyx som driver mig som lärare.

 

SUSANNA

Susanna Godeé håller i Dansmeditation och leder den fristående studiecirkeln Holistisk hälsa. Uppsala Yogaskola är som ett andra hem för henne och hon tillbringar gärna tid på centret. Susanna är en eldsjäl som sprutar av idéer och inspiration och hon bjuder alltid på ett leende! Hon har valt att engagera sig aktivt för centrets verksamhet och ingår i ledningsgruppen för yogaskolan.

"Jag tycker om att träna hårt och vila djupt" säger hon med ett leende.

 

Fråga: Vad betyder yoga för dig?

Susanna: Yoga är glädje, energi och närvaro.

Jag vill väcka andlig medvetenhet och stretcha vårt hjärta för andra människor (metta). I dansen övar vi frihet, intuition och meditation i fartfylld energi och absolut stillhet. Studiecirkeln ger fördjupning och utbyte av livserfarenheter.

NATHALIE

Nathalie är utbildad inom Sivanandayoga i Indien. Hon månar om yogans mindfulness, och vill vara en guide till närvaro och acceptans, av kroppen och av nuet. ”Vi spenderar så mycket tid i tankar om framtiden eller dåtiden, och behöver stunder av fokus på det som är här och nu”.

 

Nathalie tilltalas av yogans mångsidighet. Den är perfekt för dem som längtar efter att träna, stärka och stretcha sin kropp. Men hon menar att det som skiljer yogan från andra träningsformer är att det ger en chans att stanna upp och ha ett möte med sig själv för en liten stund. Själva ordet Yoga betyder förening – mellan kropp, själ och sinne. Och i en hektisk värld med mycket fokus på prestation och yta, är det sannerligen något som behövs.

MIRNA

Mirna Milaković Bauer är en diplomerad dansinspiratör för Anne Grundel sedan 1998. Mirna, liksom Anne, tycker att frigörande dans ska finnas överallt i samhället som en form av friskvård. För henne är frigörande dans ett naturligt och skonsamt sätt att röra på kroppen. Med hjälp av musik från olika världsdelar och olika rytmer inspirerar hon deltagarna att vända blicken inåt och lyssna på kroppens impulser att röra sig. Helt kravlöst och utan prestationsångest. Totalt närvarande i stunden. Med andra ord - lustfylld och utforskande meditation i rörelse!

JULIUS

 

Julius specialitet är helkroppsstyrka. Han har länge arbetat som instruktör i manlig artistisk gymnastik och kampsport där rörlighet, men också stabilitet, för både leder och muskler är i fokus. Julius erbjuder personlig träning för den som vill ha en bättre livskvalitet men som också är villig att utmana sig fysiskt på många sätt och nivåer.

Uppsala Yogaskola AB

S:t Olofsgatan 11

753 21 Uppsala

 

info@uppsalayogaskola.se

Copyright:UppsalaYogaskola@all rights reserved